Evo kako tačno na engleskom glasi ključna tačka 10 o PRIZNANJU KOSOVA

Autor: Republika

Vesti

03.09.2020

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na početku sastanka u Beloj kući uručen je papir po kojem Srbija danas treba da prizna nezavisno Kosovo.

RepublikaFoto: pixabay.com

Na papiru na kojem je, kako je potvrdio ministar finansija Siniša Mali, bilo 16 tačaka, 10. je bila sporna i u njoj se eksplicitno traži medjusobno priznanje dve strane.

Tačka 10. u originalu glasi:

“Both parties commit to mutual recognition, and protection of ethnic minorities, restitution of propriety, resolving of the status of stateless individuals, and agree to open offices in charge of protecting and reporting annually on minority rights.”

Ili u prevodi na srpski:

“Obe strane se obavezuju na međusobno priznavanje, zaštitu etničkih manjina, restituciju vlasništva, rešavanje pitanja apatrida i slažu se da otvore kancelarije čije će zaduženje biti da štite i redovno, svake godine izveštavaju o pravima manjina.”

Pojedini mediji ranije su pogrešno preneli da je Grenel od Vučića tražio da odmah potpiše samo nezavisnost Kosova, što je Grenel demantovao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
BozaB

03.09.2020 17:40

Sta je ovo drugo ako nije priznanje? Samo nek nastave da sanjaju da ce Srbija ovo potpisati.

Dragan R

03.09.2020 17:45

U pitanju je osetljiva tema , treba ostati pribran I fokusiran. Predsednik Vučić će skupo prodati sopstvenu kožu, u to nema sumnje, jer je do sada pokazao da su njegovi glavni pokretači patriotizam i volja za mirom.

Bojan

03.09.2020 17:59

Apsolutna manipulacija od.strane administracije SAD. Nema nista od toga. Ili kompromis ili nista od potisa!

TIJA

03.09.2020 18:02

Neće nas Grenel prevariti. Srbija je oprezna, ozbiljna i ne pristaje na ucene.