MINISTARSTVO PROSVETE SE OGLASILO: Reč je o lažnoj uzbuni, nema korone u osnovnoj školi kod Kragujevca

Autor: Republika

Vesti

03.09.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod učenice Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković" u Grošnici kod Kragujevca nije potvrđen koronavirus, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iz tog ministarstva apeluju na roditelje svih učenika da, ukoliko postoji sumnja da je neko u porodici oboleo od Kovida 19 ili da je neko od članova porodice pozitivan na virus korona, o tome odmah obaveste školu i da učenici ne dolaze u školu u skladu sa preporukama koje su dale nadležne zdravstvene institucije.

- Osim toga, vrlo je važno da informacije koje odeljenjske starešine dobijaju od roditelja budu precizne, jasne i blagovremene - navodi se u saopštenju.

Prema informacijama koje je iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje dobila Školska uprava Kragujevac, učenica šestog razreda te škole nije testirana i nije potvrđeno da je zaražena, niti je imala bilo kakve simptome.

Učenici je naloženo da bude u izolaciji, jer su rezultati testiranja pokazali da su njeni roditelji pozitivni na virus korona.

Direktorka OŠ "Natalija Nana Nedeljković" u Kragujevcu Dragana Mijović navela je da je reč o nesporazumu koji je proistekao iz informacije da su roditelji učenice pozitivni na virus.

- Nakon informacije koju sam dobila telefonskim putem od odeljenjskog starešine da su svi u porodici zaraženi virusom, odmah sam kontaktirala rukovodioca Školske uprave, a sledećeg dana u jutarnjim časovima i telefonskim i pismenim putem obavešteni su i Institut za javno zdravlje u Kragujevcu i sanitarna inspekcija - rekla je ona.

Mijović je istakla da se u školi poštuju sve propisane mere zaštite i da učenici i zaposleni u školi nose zaštitne maske, poštuju propisanu distancu i primenjuju pojačane higijenske mere.

- Sproveli smo sva uputstva koja smo dobili od Instituta za javno zdravlje Kragujevac. Institut za javno zdravlje danas nas je obavestio da učenica nije testirana, već njeni roditelji koji su pozitivni na virus, da dete svakako nije trebalo da dolazi u školu dok ne stignu rezultati roditelja i da sve preporuke Instituta o merama prevencije ostaju na snazi i dalje - kazala je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading