Lečić: Lutovac uzeo 300.000 evra od Đilasa

Autor: B.B.

Vesti

02.09.2020

04:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluku šefa demokrata Zorana Lutovca da iz DS izbaci kandidata za predsednika stranke Branislava Lečića, ali i Balšu Božovića, Radoslava Milojičića i Slobodana Milosavljevića, ova četvorka ne prihvata. Oni najavljuju borbu protiv uništenja DS, koju, kako tvrde, po naređenju lidera SSP Dragana Đilasa pokušava da izvrši njegov "poltrončić i dužnik" Lutovac.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Lutovac i Dragan Đilas

Lečić kaže da je Lutovac uzeo oko 300.000 evra od Đilasa i već godinu i po dana, uprkos insistiranju članstva, nijednom organu stranke nije podneo izveštaj gde su te pare.

- Đilas je još u vreme dok je stranku vodio Bojan Pajtić otkupio dug DS i dogovor je bio da će vratiti kamatu. Kad se skupilo, vratio je oko 300.000 evra, navodno preko Fonda "Ljuba Davidović", ali od novca ni traga. Lutovac je stečajni upravnik DS, ponaša se kao da je DS njegova privatna prćija. Ali nije! DS je skupina mislećih ljudi. Iako je bio član Komunističke partije, morao bi da zna da on nije Tito - priča Lečić za Srpski telegraf.

Šta kažu ostali isključeni

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
  • Balša Božović

Nisam dobio nikakvo obaveštenje niti obrazloženje o isključenju iz DS, za to sam saznao iz medija. Nije bilo pobune. Ispoštovali smo sve Lutovčeve odluke iako smo znali da su duboko pogrešne. Digli smo glas kada je zaveo diktaturu i prestao da poštuje statut

  • Slobodan Milosavljević

Neka je na čast Lutovcu i njegovoj ekipi. Oni su DS svojom isključivošću, nemanjem politike, neprepoznatljivošću na političkoj sceni i ukidanjem unutarstranačke debate, izmeštanjem odlučivanja u novoformirane vanstranačke organe i sankcionisanjem drugačijeg mišljenja i argumentovane kritike sveli na ispod jedan odsto političkog rejtinga. Tražili su i dobili ostavku kao moralni čin od Šutanovca kada je na izborima u Beogradu dobio 2,5 odsto, a sada, nakon bojkota, ne želi da ispoštuje statut i sprovede unutarstranačke izbore

  • Radoslav Milojičić Kena

Ne priznajem nakaradne odluke smešnog Đilasovog poltrončića jer Lutovac već dve i po godine za račun Đilasa i Dušana Petrovića radi na razbijanju DS. Ponosan sam na onih 5.000 članova koji su platili članarinu i koji će 26. septembra izabrati novog predsednika DS

On tvrdi da Lutovac pretvara DS u nedemokratsku, autoritatnu i u osnovi desničarsku partiju, zbog čega su se, kako dodaje, sve iskrene demokrate digle u odbranu partije:

- Prepoznali smo pakleni plan uništenja DS i zato su 26. septembra izbori i ništa ih neće pomeriti. Članovi DS će tad odlučiti o svojoj budućnosti. Pozivam Lutovca da prihvati pruženu ruku i program DS "Tri tačke za Srbiju", vrati se u jato i doprinese da se plan rasturanja DS, donet izvan stranke, spreči i da on ostane zapamćen kao čovek koji se trgao i pridružio većini članova DS. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vuki

02.09.2020 09:55

E sada zamislite ove ljude kako vode Srbiju...

Aksa

02.09.2020 09:57

Kupio DS.