Novom izjavom dr Predrag Kon izazvao gnev građana: Evo šta je toliko iznerviralo ljude i kako su reagovali!

Autor: Republika

Vesti

17.08.2020

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Predrag Kon je preko noći za neke postao "neprijatelj broj 1", pošto je u želji da se konačno izborimo sa korona virusom, te da ne dozvolimo još jedan udar, savetima i preporukama dirnuo tamo gde "nije smeo".

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

- Tiho zadovoljstvo trenutnom epidemiološkom slikom postoji, ali daleko od toga da smo u povoljnoj situaciji – rekao je početkom nedelje epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Tu je sve jasno, znamo da nema opuštanja i da moramo da poštujemo epidemiološke mere i u narednom periodu kako nam se sve ne bi vratilo kao bumerang.

Ipak, ono što je "zapalilo" pojedine građane, posebno ljubitelje sporta koji su u Srbiji mnogobrojni, jeste izjava dr Kona da publiku na utakmicama treba zauvek zabraniti i da ono što se desilo, ne sme da se ponovi!

- Ne smeju se mere popuštati kao prvi put. To naročito važi za sport i svetske utakmice. Ako nema garancije da će se poštovati mere, po mom mišljenju, ne bi trebalo ikada više da bude publike na utakmicama - rekao je Kon.

Na društvenim mrežama se vodi neiscrpna polemika kada je reč o ovoj temi. Dok jedni podržavaju doktora Kona i smatraju da je zabrana publike dobro rešenje, sa druge strane su ljubitelji sporta koji željno iščekuju povratak na tribune stadiona.

- Razumem situaciju i sve mere koje se preduzimaju povodom toga. Ovaj gospodin kao da ima problem sa fizickom kulturom i sportom, stalno negativan stav - jedan je od komentara na društvenoj mreži Fejsbuk.

Onda su se nizali i ostali...

- Bilo bi pošteno da batališ posao. Pre dva meseca je bilo bezbedno. Kad ste rekli istinu", "Zabraniti publiku na stadionima a kafiće punite. Gde je razlika i dokle zabrane?Aman ljudi, publika je na otvorenom prostoru, a u kafićima punim dima, alkoholom natopljenih gostiju, gde je distanca desetak santimetara, bez maski... Aman! Ima li logike?!?...

Tu su i oni koji željno očekuju dobre vesti...

- Ikada više? Pa čoveče, reci nešto optimistično!

- Zar se na utakmicama niko nije zarazio? Ili je to bilo pre? - jedna je od objava na društvenoj mreži Tviter.

Ima i čitalaca koji su se osvrnuli na zdravstveno stanje koje je povezano sa sportskim načinom života.

- Čemu onda sportska takmičenja. Ukinite sportske klubove, pa ćemo biti bolesno gojazna, i zavisna od narkotika, nacija. Uništićete celu mladu populaciju - još jedan je u nizu komentara koji se protivi mišljenju doktora Kona.

Bilo da poštujete mišljenje epidemiologa Kona ili da mu se protivite, morate priznati da ima i logičnog objašnjenja za ono što je izjavio.

Teško je kontrolisati navijače koji su željni tribine, pesme, skakanja i pružanja podrške svom klubu, a sve to ipak donosi rizik za dalje širenje korona virusa.

Opet, sa druge strane, kao zemlja koja je poznata i po sportskom duhu, gotovo da je nemoguće zamisliti da se potpuno i zauvek zabrani praćenje sportskih događaja sa tribina.

Kako će se stvari dalje odvijati zavisi isključivo od nas samih i od toga koliko poštujemo epidemiološke mere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
mm

17.08.2020 06:54

slazem se sa njim da to treba potpuno ukinuti

Odgovori 1 17
Stevan

17.08.2020 20:26

Da li se sportske organizacije bave time kako da se reši učešće publike sa razmakom izmedju gledalaca? I šta su predložili? Ništa.