OBUSTAVLJENI NEZAKONITI RADOVI: KFOR zaustavio izgradnju puta kod Visokih Dečana

Autor: Kosovo-online, Republika

Vesti

15.08.2020

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kfor je zaustavio radove koji se izvode na putu u blizini manastira Visoki Dečani u opštini Dečani.

RepublikaFoto: eparhija-prizren.com
Radovi kod manastira

Kako se navodi, rad na ovom putu danas je obustavljen, ali razlog za to još uvek nije poznat, javlja Zeri.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je manastir Visoki Dečani ugrožen nezakonitim radovima koji se izvode na putu.

Vučić je naglasio da će na sledećem sastanku u Briselu Srbija zatražiti od predstavnika Prištine da hitno obustave radove u zaštićenom području manastira, prenosi Kljan Kosova.

Po prestanku radova u Dečanima, komandant Kfora Mikele Risi održao je sastanak sa predsednikom te opštine Baškimom Ramosajem.

Kljan Kosova saznaje da je do ovog sastanka došlo nakon prestanka radova na putu za manastir Visoki Dečani, a radovi su prestali nakon intervencije Kfora.

Podsetimo, Eparhija raško-prizrenska je upozorila da se nastavljaju nezakoniti radovi na putu Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira, uprkos eksplicitnoj zabrani gradnje magistralnih i tranzitnih puteva kroz specijalne zone.

Zbog prolaska velikog broja teških građevinskih vozila svakodnevno već su moguća statička oštećenja na samoj crkvi iz 14. veka i manastirskim objektima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading