BAHATI ČIN SAMOVOLJE! Vladika Teodosije zaustavljen na Jarinju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.08.2020

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika raško-prizrenski Teodosija sinoć je zaustavljen na administrativnom prelazu Jarinje, a direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ističe da je to bahati čin samovolje kojim se vređa čitav srpski narod i Srpska pravoslavna crkva, kojoj je na ovaj način poručeno da njena neprikosnovena prava može da pogazi bilo koji administrativni radnik Prištine.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Jarinje/Ilustracija

Onemogućavanje našeg crkvenog velikodostojnika da se slobodno kreće po svojoj eparhiji jeste najflagrantnije kršenje verskih sloboda i šamar svim pravoslavnim vernicima na Kosovu i Metohiji, naveo je Đurić u saopštenju.

To što je vladiki Teodosiju, posle udaljavanja sa administrativnog prelaza i verbalnog maltretiranja, navodno zbog dve kante meda, na kraju ipak omogućeno da stupi na Kosovo i Metohiju ovaj incident ne čini manje strašnim, naglasio je Đurić.

 

Ističe da je ova brutalna uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve odraz nekulture i političkog ekstremizma, koji na svakom koraku ima potrebu da iskaže svoj prezir prema srpskoj kulturi, veri i tradiciji.

- Zahtevamo od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da upozore Prištinu da je takvo ponašanje nedopustivo i da konačno shvate da je svaki napad na SPC zapravo napad na hrišćanski karakter naše južne pokrajine i na evropsku kulturu u celini, te da u skladu sa tim i postupaju - kazao je Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading