I BOŠKU SVE JASNO: Udružena opozicija je LABAVA, NEDEFINISANA I BEZ PROGRAMA

Autor: Republika

Vesti

12.08.2020

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dveri su okrenule leđa doskorašnjim saveznicima, ne pristavši da učešće u Udruženoj opoziciji. Lider partije Bođko Obradović je kritikovao bezidejnost novog opozicionog fronta.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Boško Obradović

Nalik Borisu Tadiću, Obradović takođe ne vidi smisao postojanja novog opozicionog bloka.

Najagresivniji politički nosilac protesta opozicije, poznat po nasrtajima na poslanike, nasilnim pokušajima upada u Skupštinu i bezuspšenim akcijama u zgradi RTS-a je napravio distancu prema doskorašnjim pajtosima Đilasom i Jeremićem, odbivši da bude deo još jednog bezuspešnog projekta.

Obradović je autorskom tekstu za Danas istakao šta sve ne valja u Udruženoj opoziciji i koji su mu planovi nadalje:

 

- Smatrali smo da je Udružena opozicija Srbije previše labav i nedefinisan politički blok bez jasnog programa, sa kojim hoćemo tehnički da sarađujemo oko bazičnih demokratskih vrednosti, ali u koji ne želimo da uđemo.

Ključni razlog je što više ne važi 30 tačaka i samim tim zajednički stav oko borbe za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, što smatramo najaktuelnijim i najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjem danas.

Kosovo i Metohija nije ideološko pitanje oko koga možemo imati političke razlike već ustavno, demokratsko, državno, nacionalno, građansko, ekonomsko i bezbednosno pitanje prve vrste od koga zavisi sudbina naroda i države.

Za nas je to trenutno najvažnija tema i želimo saradnju sa svima koji žele da uđu u zajednički blok koji bih nazvao "Ne damo svetinje" - naveo je Obradović.

Budućnost će pokazati koliko će njegova namera biti uspešna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branko

13.08.2020 11:31

E kada je i Bošku jasno nadam se da neće više biti nasilan.