(FOTO) Dokazi, crno na belo! Jovanov: Tadić i Marinika duguju javno izvinjenje zbog laži i štete koju su naneli Srbiji!

Autor: Republika

Vesti

08.08.2020

13:34

"Izreka kaže: "Ne bije majka sina što se kocka, nego što se vadi", a Boris Tadić i Marinika Tepić, nakon što su po ko zna koji put uhvaćeni da masno lažu, pokušavaju da se izvuku tako što će da lažu još više, ne bili se nekako istina zatrpala njihovim lažima i tako sakrila od javnosti. Ali, na njihovu žalost, to nije moguće, jer njihovo najnovije „otkriće“ ima veze sa istinom baš koliko i plantaže marihuane u Moroviću, koje je videla isključivo Marinika Tepić, niko pre nje i niko posle nje, osim možda Borisa Tadića", navodi u saopštenju potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov

Tanjug/M. NIKOLIĆ
Milenko Jovanov

- No, da zanemarimo njihove laži i da se pozabavimo činjenicama, hronološki:

Vlada Republike Srbije je 9. novembra 2006. godine, usvojila Zaključak kojim se obustavlja izvoz naoružanja i vojne opreme u Gruziju, Azerbejdžan, Moldaviju i Jermeniju. Međutim, na predlog Ministarstva odbrane, pet godina kasnije, Vlada Republike Srbije 13. oktobra 2011. godine, dakle u vreme kada su na vlasti Boris Tadić, Dragan Đilas i Marinika Tepić, usvaja Zaključak, kojim se daje saglasnost da tadašnje Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja „izdaje dozvole za izvozne poslove prenosa tehnologije za proizvodnju naoružanja i vojne opreme za potrebe državnih organa Republike Azerbejdžan“. Nakon toga, Zaključkom iste Vlade, od 02. februara 2012. godine, za Azerbejdžan je omogućen i „izvoz gotovih proizvoda naoružanja i vojne opreme i njihovih delova“.  Najzad, Odlukom Vlade od 24. maja 2012. godine, omogućen je izvoz naoružanja i vojne opreme u Jermeniju, u istom obimu kao i za Azerbejdžan.

Privatna arhiva

Pa ko je bio na vlasti 2011. i 2012. godine? Vučić, ili Tadić, Đilas i Marinika? Dakle, jasno je kao dan da je ono što je usvojeno 2006. godine, a tiče se zabrane izvoza naoružanja i vojne opreme u Azerbejdžan i Jermeniju, izmenjeno u vreme vlasti Tadića, Đilasa i Marinike Tepić i taj je izvoz omogućen. Oni su ti, koji su doneli sve neophodne odluke kojim se ovaj izvoz dopušta i omogućava.

Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boris Tadić

Jedini način da se ova činjenica izmeni je da pomenuti trojac pronađe vremeplov, sedne u njega, vrati se u 2011. i 2012. godinu i natera Mirka Cvetkovića da ne donese pomenute odluke i zaključke.

Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marinika Tepić

Pošto je to u ovom momentu neizvodljivo, ostaje im da ili konačno priznaju sopstvenu odgovornost i javno se izvine zbog laži i lažnih optužbi na račun Aleksandra Vučića, kao i štete koju su naneli državi Srbiji svojim lažima, ili da po običaju nastave da lažu, kako bi sopstvenu odgovornost prikrili.

 

 

 

Pošto razrešenje ove dileme zavisi od karaktera i ličnosti, uveren sam da će izabrati ovo drugo i da će nastaviti besramno da lažu i izmišljaju.

Komentari (8)

Loading
Zorana

08.08.2020 14:07

Ko jos veruje Mariniki i Borisu Tadicu!

Stefan

08.08.2020 14:11

Očigledno da u regionu a i u samoj Srbiji ima onih kojima nije drago da vide da se srpska namenska industrija ponovo oporavlja.

BozaB

08.08.2020 14:14

Rec je o dva licemera koja Srbiji nanose samo stetu.

Ognjen

08.08.2020 15:39

Očigledno da u regionu pogotovo i u samoj Srbiji ima onih kojima nije drago da vide da se srpska namenska industrija ponovo oporavlja. Lako će se oni prepoznati jer su upravo su je bili doveli do prosjačkog štapa.