"Napali smo pravoslavne hrišćane da bi postavili muslimansku narko-mafiju na Kosovu": Grenelov naslednik iskritikovao NATO intervenciju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.08.2020

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za novog ambasadora SAD u Nemačkoj Daglas Mekgregor kritikovao je američku intervenciju na Kosovu 1999. godine, ocenivši da je ona bila usmerena protiv pravoslavnih hrišćanskih Srba i da je nakon nje postavljena muslimanska narko-mafija, što je nazvano uspehom za demokratiju, piše CNN u tekstu u kojem podseća i na njegove druge izjave koje naziva ksenofobičnim i rasističkim.

NATO bombardovanje

- Ti ljudi nikada nisu bili naši prijatelji - rekao je Mekgregor, koji će zameniti Ričarda Grenela na mestu ambasadora u Nemačkoj.

CNN navodi da je pored izjava u korist Srbije, iako je u to vreme kao vojno lice učestvovao u pripremi NATO kampanje, Mekgregor je objavio niz izjava koje s kose sa zvaničnom poltikom Vašingtona, kao kada je stao na stranu Rusije u sukobu Ukrajini.

U tekstu se ocenjuje da će, ako njegovo imenovanje odobri Senat SAD, to označiti još jednu nisku tačku američko-nemačkih odnosa koji su se pogoršali tokom mandata predsednika Donalda Trumpa.

Portparol Bele kuće Džad Dir u odgovoru mejlom je za CNN naveo da je Mekgregor visoko kvalifikovan za posao ambasadora, pozivajući se na znanje nemačke istorije i jezika koje je naučio u vreme kada je služio u Zapadnoj Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading