(ŠOK FOTO) ĐILASOV KUM U DRUŠTVU RUSKOG ŠPIJUNA!

Autor:

Vesti

02.08.2020

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Girkin (43), penzionisani oficir ruskih specijalnih snaga poznat kao Igor Strelkov ili "Pucač", bio je vojni zapovednik samozvane narodne republike Donjeck pre nego što je naprasno povučen u Rusiju, a tvrdokorni nacionalisti su bili ubeđeni da će zameniti Vladimira Putina. Upravo ovaj ruski špijun našao se rame uz rame sa srpskim liderima opozicije, a naš portal je došao i do fotografija na kojima su pojedinci u društvu ovog opasnog Rusa.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Rus u zagrljaju opozicije

Naime, lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović našao se rame uz rame sa bivšim pukovnikom ruske službe bezbednosti FSB.

Osim njega tu je i Mlađan Đorđević,kum Dragana Đilasa i jedan od osnivača Saveza za Srbiju koji je da podsetimo nedavno tražio od predsednika Srbije da mu dostavi dokaz da je ruski čovek i organizator protesta.

RepublikaFoto: facebook.com/Dragana Trifković
Dragana Trifković

Takođe, da  podsetimo, pre godinu dana na društvenim mrežama pojavila se skandalozna fotografija Dragane Trifković, savetnice Boška Obradovića za spoljnu politiku koja pozira s jednim mladićem, za kojeg se kasnije ispostavilo da je simpatizer nacista, pošto se slikao s nacističkom zastavom.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Igor Girkin

Ko je Igor Girkin

Istražitelji pod vođstvom Holandije kažu da je Girkin bio bivši pukovnik ruske službe bezbednosti FSB pre nego što se pridružio proruskim snagama tokom krize u Donjecku. U leto 2014. godine bio je ministar odbrane Donjecke Narodne Republike.

 

 

 

Sam Girkin, ponat i kao "Strelok" odnosno "Strelac", prema navodima koje je 1999. godine objavio u svom dnevniku "Bosanski dnevnik", a koji je objavljen u listu "Zavtra", borio se od 1. oktobra 1992. do 26. marta 1993. na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Bio je pripadnik Drugog dobrovoljačkog odreda, koji je predvodio Mihail Trofimov. Oni su se borili uz Drugu podrinjsku i Drugu majevičku brigadu Vojske RS-a, a učestvovali su još u borbama oko Goražda, Žepe i Sarajeva, prenosi "Al Džazira".

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Bosanski mediji su ranije preneli izjavu jednog penzionisanog oficira bošnjačke vojske koji ga je optužio da je u Višegradu učestvovao u ubijanju civila.

Osim toga, on je učestvovao u oružanim sukobima u Pridnjestrovlju u Moldaviji, kao i protiv separatista u Čečeniji. Penzionisani je pukovnik ruske vojnoobaveštajne agencije GRU.

 

 

 

Prema pisanju "Radija Slobodne Evrope", Girkin živi u Moskvi i pošto je postao siromašan, rešio je i da proda medalju koju je dobio od Kremlja. Kako je rekao, treba mu novac, a to odlikovanje mu ništa ne znači.

On je godine 2016. osnovao i Nacionalni pokret Rusa sa ciljem da se ujedine Rusija, Belorusija i Ukrajina, ali su mediji od tada slabo izveštavali o ovom pokretu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
BozaB

02.08.2020 09:35

Nista ovo ne cudi, Djilasovci bi sa svakim saradjivali ukoliko oni imaju koristi.

Miroslav Stamenković

02.08.2020 09:45

Šta reći i za Đilasa i za Kuma jednostavno oni bi izdali svoju zemlju radi prokletih para takvi su oni.

Kosta Botorić

02.08.2020 09:47

Šta ima Đilas da izjavi na ovo pa on mi nije kum.. tako bi Đilas rekao. Stvarno nemam šta lepo da kažem za njih.

Vlajko77

02.08.2020 09:49

Mene vise nista ne cudi sto se tice Djilasa i kompanije !