Vučić: Zahvaljujući lekarima smanjili smo broj hospitalizacija

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

31.07.2020

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Krizni štab uspeo da zaustavi rast broja hospitalizovanih kovid pacijenata, i da naše bolnice mogu sada "da dišu".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

To je Vučić odgovorio na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva SNS upitan da prokomentariše to što na društvenim mrežama neki osporavaju njegove tvrdnje da smo četvrti u Evropi po testiranju, i kritikuju Krizni štab i donete mere.

On je ukazao da stanje nije sjajno, ali i dodao da je BIH danas imala sedam putam manje testiranih a 25 odsto više zaraženih od Srbije, zemlja koja je duplo manja od naše, što ne pominju ti isti.


To, kako kaže, uspevamo zahvaljujući lekarima koji se bore, a ne onima koji bi da kibicuju i dobaciju.

Prema njegovim rečima 30.000 lekara i 60.000 medicinskih sestara se bori junački za naše pacijente, spasili su hiljade života.

„Kada sve ovo prođe računajte da ćemo izaći kao država da im se zahvalimo“, najavio je on.

Kazao je da na društvenim mrežama stalno iznose neistine kao na primer, da se sastao sa Hašimom Tačijem.

„Svakog dana su govorili da sam bio sa Tačijem kod Makrona. Niti je Tači bio tamo, niti ga je Makron video. Svaki dan nešto izmišljaju“, rekao je on.

Vučić je ukazao da su ga napadali i kada je upisao visoku strukovnu školu, kada je položio prijemni ispit - dva testa kao običan brucoš, koji je završio fakultet uspešnije od svih koji ga kritikuju.

„Računam da deci mogu nešto da pokažem što sam ja naučio od mojih trenera. Na društvenim mrežama sada, s tim u vezi, kažu da sam pedofil“, preneo je on.

„Ne sekiram se uopšte. Šta god kažu sve sam. Ali mi smo izgradili više autoputeva, više pruga nego ikada, plate u vaše vreme su bile 320 evra, a sada 550 i to uprkos koroni. U vaše vreme smo bili drugi od pozadi po rastu, sada ćemo biti prvi ili drugi, ali s preda“, poručio je Vučić kritičarima.

Rekao je i da se ne sme zaboraviti da uvek ima mnogo više dobrih i pristojnih ljudi koji brinu o budućnosti Srbije nego onih koji dobacuju i gledaju samo svoju ličnu korist, da se obogate na račun države i građana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Rac

31.07.2020 18:11

Srpsko zdravstvo je pokazalo da je sposobno da se uhvati u koštac i sa velikim epidemijama.

Tanja

31.07.2020 19:23

Srpsko zdravstvo za svoj rad i zalaganje zasluzuje sve cestitke i pohvale.

BozaB

31.07.2020 19:43

Lekari su u ovom teskom trenutku heroji svih nas.

Ivana

31.07.2020 20:33

Cela Srbija je zahvalna tim divnim ljudima, koji ne posustaju u odbrani od korone! Naklon do poda i svo postovanje!