Srpska liga: Tržište Evroazijske ekonomske unije omogućiće ubrzani razvoj srpske privrede

Autor:

Vesti

28.07.2020

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Privilegovan status koji je država Srbija dobila ratifikacijom Ugovora o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije koji je odobrila Ruska Federacija, najbolja je moguća ekonomska vest koju smo mogli da dobijemo u trenutku kada smo zbog udara epiedimije, kao i brojne svetske i evropske zemlje usporili svoj privredni rast", izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

- Iskreno prijateljstvo i veliko ekonomsko partnerstvo sa Rusijom otvorilo nam je vrata ogromnog ekonomskog tržišta, koje broji oko 183 miliona ljudi, na koje, po povlašćenim uslovima, bez plaćanja carina, možemo izvoziti svoje autohtone proizvode po kojima smo već poznati na brojnim svetskim tržištima, ali i na ruskom tržištu – kaže Đurđev.

- Na ovaj način postaćemo i atraktivna destinacija za brojne strane investitore koji će ulagati u Srbiju, kako bi mogli da svoju robu plasiraju upravo na tržište koje pokriva Evroazijska ekonomska unija, zato možemo da očekujemo, ubrzani ekonomski razvoj srpske privrede, još veći broj investiconih projekata, otvaranje novih fabrika, povećanje broja zaposlenih, masovniju proizvodnju od dosadašnje i značajno veći izvoz – zaključuje Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading