"VUČIĆ IZDAJE KOSOVO": ĐILASOV I TADIĆEV SAVETNIK BESRAMNO LAJE IZ RUSIJE - NEK DOĐE U SRBIJU AKO SME I KAŽE U LICE

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.07.2020

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlađan Ðorđević, jedan od najbližih saradnika Dragana Ðilasa, optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je spreman ne samo "da izda Kosovo i Metohiju, već i da zauvek razbije bratske odnose između Srba i Rusa"

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Ðorđević, bivši savetnik Borisa Tadića u autorskom tekstu objavljenom na sajtu ruske agencije Regnum tvrdi da se u medijima u Srbiji, koji su bliski Srpskoj naprednoj stranci i Vučiću, u poslednjih nekoliko meseci vodi antiruska kampanja, a razlog za to je, kako navodi, nastavak pregovora Beograda i Prištine o Kosovu i Metohiji.

On tvrdi da većina medija, i srpski i albanski i evropski, otvoreno govore da su pregovori o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa blizu okončanja, što bi omogucćilo takozvanom Kosovu da stekne pravo na članstvo u UN, čak i bez direktnog priznavanja od strane Srbije.

 


On dalje piše da je Vučić, pošto bi takav čin predstavljao izdaju Srbije i bio suprotan Ustavu i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti, počeo da se distancira od Rusije, kao jedinog garanta njihovog očuvanja u ovom trenutku.

Pošto je stav Rusije po pitanju KiM vrlo jasan i podrazumeva rešenje samo u okviru Rezolucije 1244 i njegovu potvrdu u SB UN, Vučić traži, kako Ðorđevih kaže, "najbezbolniji način da uništi vekovno prijateljstvo Srbije i Rusije i srpskog i ruskog naroda".

 


Agencija Regnum je manje poznata izvan Rusije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Lara

27.07.2020 16:19

Pa gde su više svi ti hrabri koji putem medija i društvenih mreža pljuju i prete Vučiću ! Neka izađu čoveku na oči ako smeju i kažu mu sve to u lice, ov sve ostalo je licimerje teško !

Darenzi

27.07.2020 16:26

Demokrate su sebe pokazale dok su bile na vlasti po pitanju odnosa prema Kosovu i Metohiji, lagano i prećutno su predali albancima srpsku južnu pokrajinu.

lak

27.07.2020 16:28

Opozicija dok je bila na vlasti je poklonila Kosovo siptarima.....

Nena

27.07.2020 16:34

Neverovatno je to sta ovome coveku pada na pamet. U Rusiji daje ovakve izjave i jasno se vidi da zeli da ugrozi prijateljstvo dve drzave.