Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića počeli radovi na izgradnji Kovid bolnice u Kruševcu

Autor:

Vesti

25.07.2020

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, u Kruševcu će biti izgrađena kovid bolnica, koja će imati kapacitet od oko 500 ležajeva i Vojska Srbije je dobila zadatak da u najkraćem mogućem roku izgradi bolnicu, uradi sve što je potrebno da se ovde smeštaju ljudi koji su oboleli od kovida, da ih lečimo, da im pomognemo" istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao danas radove na izgradnji bolnice za smeštaj i lečenje pacijenata obolelih od Kovid 19 u okviru Vojnog kompleksa "Rasina" u Kruševcu.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Aleksandar Vulin

Prema rečima ministra odbrane, reč je o višenamenskoj bolnici.

- Kada sve ovo jednoga dana prođe, a proći će i naravno da ćemo pobediti, ova bolnica će moći da bude upotrebljena i za neke druge svrhe. Za sada, ovo mora da bude kovid bolnica, mora da bude najopremljenija, najspremnija i mora da bude izgrađena u najkraćem mogućem roku. Vojska Srbije je obezbedila prostor, koji će biti očišćen od nepotrebnih objekata i uradili smo sve što je bilo potrebno što se tiče dokumentacije – naglasio je ministar Vulin.

Kako je istakao ministar Vulin, Grad Kruševac paralelno radi sve potrebne dozvole i pomaže i u rušenju i u odnošenju šuta.

- Vojska Srbije će, kao i uvek, ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta. Tamo gde je vojska, tamo je i red i zakon i organizovanost, i naravno uspeh. Svi građani Srbije mogu da budu ponosni na svoju vojsku, ne samo kada ih brani od neprijatelja, već i kada je u stanju da naš život učini boljim, a izgraditi bolnicu u ovako kratkom roku može samo Vojska Srbije – poručio je ministar Vulin.

Tokom obilaska lokacije, ministar odbrane je informisan preduzetim merama i predviđenoj dinamici radova. Grad Kruševac pružiće logističku podršku tokom izvođenja radova.

Prema rečima načelnika Uprave za infrastrukturu pukovnika Radmila Kravića, u bolnici će u svim sobama biti razveden medicinski gas.

- Trenutno se izvodi rušenje, a po dobijanju zadatka Ministarstvo odbrane je pripremilo i poslalo zaključak Vlade za rušenje i izgradnju bolnice koji je usvojen, a na osnovu kojeg smo mi doneli Odluku o izgradnji bolnice – rekao je pukovnik Kravić i dodao da je izrađena sva neophodna dokumentacija za ugovaranje radova koje će sprovesti Vojnograđevinska ustanova „Beograd“ i da će izgradnja početi za sedam do 10 dana.

Kako je izjavila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, u kasarni „Rasina“ će u najkraćem roku biti izgrađena kovid bolnica.

- Trenutno se raščišćava teren i svi stari objekti na ovoj lokaciji biće uklonjeni. Ovo je od izuzetne važnosti, kako za Grad Kruševac tako i za ovaj deo Srbije, jer će ovde biti izgrađena bolnica kapaciteta 500 ležajeva i biće instalirana najsavremenija oprema koja će biti korišćena za lečenje pacijenata obolelih od kovid virusa – rekla je gradonačelnica Kruševca.

Obilasku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, komandant Komande za razvoj rasinske brigade pukovnik Rade Rnjaković i direktor Vojnograđevinske ustanove Beograd Slobodan Rakić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading