VLADIKA GRIGORIJE progovorio o ĐILASOVOM FINANSIRANJU

Autor:

Vesti

23.07.2020

04:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Episkop diseldorfski i Nemačke vladika Grigorije odgovorio je na, kako kaže, "tračeve" o kandidaturi za predsednika Srbije, prepričavajući anegdotu iz jedne knjige i uz poruku: "Ja nisam slon, ja sam samo Grigorije."

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL, R. PRELIĆ
Dragan Đilas, Vladika Grigorije

Takve tračeve, međutim, lansiraju upravo krugovi oko njegovog druga Mlađana Đorđevića, inače kuma Dragana Đilasa i sive eminencije saveza za Srbiju u cilju da se opipa puls javnosti.

Tajkun u mantiji

Ovo su poslovi vladike Grigorija dok je bio episkop u Trebinju

- Firma "Vajn end mor", vinoteka i restoran pored Starog mosta u Mostaru. Za ovaj biznis dobio od Investicione banke RS kredit od gotovo tri i po miliona evra

- Hotelsko preduzeće "Platani"

- Podrum manastira Tvrdoš, sa vlasničkim udelom u preduzećima "Popovo polje" (24,6%) i "Agrokoop" (26%)

RepublikaFoto: Printskrin/Nova S
Vladika Grigorije

- Naime, nakon Drugog svetskog rata na istoku u mnogim zemljama je vladala loša vlast. Poslednjom snagom iz dometa tih autokratskih režima jedan istočnoevropski zec bežao je na zapad. Zapadnoevropski zec ga vidi i pita: "Od čega to bežiš, zečiću? Kod nas progone slonove", odgovori on. "Ali ti nisi slon", konstatuje zapadnjak. "Naravno da nisam, ali nisam siguran da li to mogu da dokažem", odgovorio je istočnoevropski zec. Nešto slično je sa mojom kandidaturom za predsednika... Ja nisam slon, ja sam samo Grigorije - poručio je vladika Grigorije u video-poruci.

Uprkos ovakvom ograđivanju, poznato je da se nije ustručavao od saradnje s političarima, kao što je Đorđević, i uplitanja u politička dešavanja. Čak ga je i Čarls Ingliš, američki ambasador u Sarajevu, u depešama iz 2010, koje je objavio Vikiliks, okarakterisao kao mudru političku životinju, kao i da su njegovi stavovi daleko od demokratskih.

Da se Đilas nameračio na vladiku Grigorija potvrdio je nedavno i Sergej Trifunović, koji je rekao:

- Sada postoji neka ujedinjena opozicija, koju kontroliše Đilas, koji samo zna da iskešira. On će da nagovara vladiku Grigorija da bude kandidat za predsednika. I Radu (Ðurić, bivša voditeljka "Beogradske hronike", prim. aut.) nagovara da bude kandidat za gradonačelnika Beograda 2021.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading