VUČIĆ ČESTITAO POBEDU SRPSKOJ LISTI

Autor: Tanjug

Vesti

22.10.2017

19:50 >> 20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista proglasila je večeras pobedu na lokalnim izborima u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao im je pobedu.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Vučić se javio telefonom u Izborni štab Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici i čestitao im pobedu, a slušali su ga preko spikerfona pristalice i okupljeni građani.

- Hoću samo da vas pozdravim sve, da vam čestitam na ogromnom uspehu, da kažem da je naš narod na Kosovu i Metohiji još jednom pokazao da ume da se bori i za svoj opstanak, ali i za svoju zemlju Srbiju, da ume da se bori kada je najteže, kada je pritisnut i spolja i na sve druge moguće načine - rekao je Vučić.

Vučić je pozdravio sve okupljene, čestitao im na “ogromnom uspehu” i rekao:

- Hoću da vam kažem da sam ponosan na vas što štitite i branite pravo Srba da opstanu na svojim ognjištima i što branite interese Republike Srbije. I hoću da kažem narodu na Kosovu i Metohiji da je to uradio samo zato što je jak i složan i veliko hvala svim aktivistima. Čestitam Goranu Rakiću u Mitrovici, ali čestitam svim ostalim u svih 10 opština na KiM i nisu uspeli oni koji su želeli i da nas razjedine i da nas pobede - rekao je predsednik Srbije.

- Pobedili smo još jedanput - istakao je i dodao da je sada važno nastaviti da se radi u interesu našeg naroda i da naši ljudi vide dobrobit od današnje pobede.


- Radujem se večeras, to po mojem glasu ne možete da zaključite, možda jednako, a možda i više od svakog od vas. Neki, čini mi se, nisam siguran da li razumeju koliki je značaj ove pobede. Mnogi su hteli da posle parlamentarnih izbora sruše Srpsku listu. Jedinstven srpski nastup i jedinstvena Srpska lista još jedanput su pokazali da ne mogu lako da budu pobeđeni - rekao je Vučić.

- Vama, vašim porodicama želim sve najbolje, želim vam puno uspeha, a želim našem narodu na KiM da opstaje, da živi sve bolje. Živela Srbija i sve najbolje vama još jednom. I Kosovo i Metohija u sastavu je Srbije - rekao je predsednik, na šta su okupljeni počeli da skandiraju "Živela Srbija" i “Aco Srbine”.

Lider Srpske liste Goran Rakić rekao je novinarima okupljenim ispred Izbornog štaba stranke da je Srpska lista ostvarila ubedljivu pobedu od 80 odsto u svih deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

- Biće drugog kruga, ali za četiri godine - rekao je Rakić, koji je ubedljivo pobedio i na izborima za gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

Srpska lista pobedu na lokalnim izborima slavi uz trubače, vatromet i šampanjac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Branko

22.10.2017 21:07

Svaka cast nasim ljudima na KiM na ovoj pobedi.

ivanjan

22.10.2017 21:07

Treba čestitati prvo srpskom naroda a onda i svim kandidatima Srpske liste koji su pobedili. Najvažnije je da je pokazano veliko jedinstvo.

KIKI

22.10.2017 21:18

Sve cestitke Rakicu!

SJ

22.10.2017 21:21

I treba da se slavi. Veliki je ovo uspeh i za gospodina Vučića i za sav narod koji se borio do poslednjeg trenutka.