Voker je sa Tačijem delio radost zbog bombardovanja Srbije, bilo bi pravedno da podeli i optužnicu

Autor:

Vesti

10.07.2020

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Veoma sam razočaran što Vilijem Voker nije obuhvaćen optužnicom za ratne zločine uz Hašima Tačija. Voker je, 1999. godine, zloupotrebljavajući misiju OEBS-a aktivno radio na pravdanju zločina nad Srbima. Samo za njegovu ulogu u izmišljanju zločina u selu Račak zaslužio je da odgovora pred sudom za ratne zločine", rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Aleksandar Vulin

 On je naglasio da "svi pobijeni srpski civili, policajci i vojnici, kao i njihove porodice imaju pravo da saznaju kako je Voker čuvao i pravio tzv. OVK i koje sve njihove zločine je opravdao, a koje organizovao."

- Vokeru se može suditi za zločine na Kosovu i Metohiji, ali može i za zločine u El Salvadoru gde je aktivno podržavao "odrede smrti" i njihove likvidacije političkih protivnika. Gde je Voker tu su i zločini. Sa Tačijem je delio radost zbog bombardovanja Srbije i odlikovanja, bilo bi pravedno da podeli i optužnicu i presudu i ćeliju - poručio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading