Zakon važi za sve! Vučić: Biće kažnjeni policajci koji su prekoračili ovlašćenja!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.07.2020

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da svako od pripadnika policije koji protivzakonito postupa u službi za to odgovara i naglasio da će svaki pripadnik policije koji je sinoć prekršio svoja ovlašćenja za to i odgovarati.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Odgovarajući na konstataciju novinara da je kamera snimila policiju koja tuče građane koji nisu pružali silu, Vučić je odgovorio da za sve postoji zakon, pa tako i za policiju, ali da se, kaže, činjenice ne smeju izvrtati, jer je policija bila napadana sve vreme i morala je da reaguje.

- Ti policajci su bili gađani tri sata pre nego što su bilo šta uradili, ali za svakog od njih, ko god je prekoračio svoja ovlašćenja, nema sumnje da će odgovarati, tako se radi u civilizovanim zemljama - rekao je Vučić.

Istakao je da se ne može očekivati da policija ne reaguje na upade u Narodnu skupštinu, paljenje automobila, gađanje kamenicama...

- Pogledajte to licemerje... Ubili su Ranka Panića, a nisu saopštili na televiziji da je čovek umro... Sinoć kada je svima bilo jasno da su kamenicama gađali policiju, ušli u skupštinu, zapalili pet vozila, opet je kriva policija - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
BozaB

08.07.2020 15:34

Policija je postupila po zakonu. Nema ni govora o prekoracenju.

Lena

08.07.2020 17:57

Da su bili mirni protesti policija ne bi reagovala. Ne mogu stajati mirno kada ih gadjaju kamenicama i pale drzavnu imovinu. I to su necija deca i samo rade svoj posao.

Tanja

08.07.2020 18:15

Svako mora da odgovara za krsenje zakona.

Marija

08.07.2020 20:06

Pravda mora biti zadovoljena!