Šojgu Vučiću darovao 12 tomova o Drugom svetskom ratu

Autor: Tanjug

Vesti

22.10.2017

08:08

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu dostojno se revanširao svom domaćinu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za originalan poklon koji u petak dobio na batajničkom aerodromu, pišu Večernje novosti.

Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Reč je o kapitalnoj hronici u kožnom povezu u kojoj je do tančina ispričana epopeja ruskih vojnika i naroda tokom Drugog svetskog rata

- Pošto je iz ruku predsednika Srbije primio paradni bodež sa ugraviranim serijskim brojevima migova koji su šefu naše države zvanično predati na pisti, gost iz Moskve je tokom kasnijeg susreta Vučiću poklonio ekskluzivnu ediciju "Veliki otadžbinski rat" - navodi list.

Kako se ističe, reč je o kapitalnoj hronici u kožnom povezu u kojoj je do tančina ispričana epopeja ruskih vojnika i naroda tokom Drugog svetskog rata. 


- Reč je o najboljem istoriografskom štivu u 12 tomova i svakako da ima posebne simbolike, jer je originalni dar Vučiću uručen baš na Dan oslobođenja Beograda od fašizma - napominju Novosti.

Komentari (71)

Loading
Davor

22.10.2017 09:03

Velika zahvalnost za naše prijatelje Ruse.

Hedona

22.10.2017 09:19

Rusija i Srbija treba da nastave da sarađuje kako na vojnom tako i na ekonomskom planu. Srbija je konačno treba da bude jaka i razvijena.