NEMAČKA OTVARA GRANICE ZA SRBE: Naši građani od danas mogu da uđu u ovu državu, ali samo pod OVIM uslovima

Autor:

Vesti

02.07.2020

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski građani će već od danas moći da uđu u Nemačku, što je posledica odluke o ublažavanju ograničenja ulaska u ovu državu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

"Nemačka će za ulazak iz Srbije postepeno ublažiti mere ograničenja. Počevši od 2. jula, biće dozvoljen ulazak iz Srbije na osnovu nacionalne vize u svrhu spajanja porodice supružnika i maloletne dece sa licima koja se već nalaze u Nemačkoj. Takođe, dozvoljen je ulazak za visokokvalifikovana lica sa nostrifikovanom diplomom visokoškolske ustanove ili sa diplomom o završenom stručnom obrazovanju, ukoliko nisu dobili potvrdu o delimičnom priznavanju istovetnosti diplome (Defizitbescheid), a mogu dokazati da postoje hitne ekonomske razloge za njihov odlazak u Nemačku. I studentima će biti olakšan ulazak u Nemačku, s tim da su sva lica koja iz Srbije dolaze u Nemačku, dužna da se pridrže kućne izolacije u trajanju od 14 dana! Za sva druga putovanja koja nisu preko potrebna, ostaju na snazi ograničenja kretanja za ulazak u Nemačku zbog povećanog broja novozaraženih u Srbiji", navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici ambasade Nemačke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading