"Na Vidovdan odajemo poštovanje svim poginulim Srbima od Kosovskog boja do danas": Linta građanima Srbije čestitao današnji praznik

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.06.2020

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta čestitao je danas građanima Srbije i svim Srbima u regionu i dijaspori Vidovdan koji je, ističe, jedan od najvažnijih datuma u čitavoj srpskoj istoriji.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

U saopštenju dostavljenom medijima, Linta navodi da je Vidovdan dan koji simbolizuje viševekovnu borbu srpskog naroda za slobodu i ujedinjenje, jednakost, čovečnost, rodoljublje, spremnost na žrtvu za nacionalne interese i vernost kosovskom zavetu.

- U pitanju je praznik koji je temelj moderne srpske istorije od Prvog i Drugog ustanka i svih drugih srpskih ustanaka protiv stranih okupatora i neprijatelja koji su imali nameru da unište i proteraju naš narod sa svojih vekovnih ognjišta - kaže Linta.

Ističe i da je Vidovdan datum kada se sećamo svih poginulih Srba od Kosovskog boja do današnjih dana i odajemo im poštovanje.

Kako kaže, zbog toga je potrebno da se Vidovdan ponovo obeležava i slavi kao najveći nacionalni praznik.

Sve vesti iz rubrike Srbija pročitajte ovde.

Linta je čestitao i Vidovdan, krsnu slavu Vojske Republike Srpske, svim veteranima, njihovim porodicama i svim pripadnicima Trećeg pešadijskog puka Oružanih snaga BiH.

- Na ovaj dan se sa ponosom i dostojanstvom sećamo istorijske zasluge Vojske Republike Srpske koja je stvarala i odbranila Republiku Srpsku i dala ključan doprinos da barem deo prekodrinskih Srba živi u miru i slobodi. Ne smemo nikad zaboraviti pripadnike Vojske Republike Srpske koji su dali svoje živote za slobodu svog naroda - naveo je Linta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading