Dinkić se provodio na Todorićevoj jahti

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U muljačinama oko dolaska Ivice Todorića i njegovog "Agrokora" u Srbiju najprljavije su ruke Mlađana Dinkića i Božidara Đelića, tvrde izvori Srpskog telegrafa iz nekadašnje vlasti.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Dinkić i njegova supruga bili rado viđeni gosti na Todorićevoj jahti

- Dinkić je sa njim bio u najboljim odnosima. To drugarstvo traje od trenutka kada je Todorić na osnovu raznih mahinacija srpskih ministara uspeo da se dočepa najboljih srpskih firmi. Koliko su dobri bili, svedoči to što su Dinkić i njegova supruga bili rado viđeni gosti na Todorićevoj jahti - navodi sagovornik Srpskog telegrafa i podseća da su pre nekoliko godina mediji pisali o druženju srpskog ministra i hrvatskog tajkuna na njegovoj jahti.

O ulozi Dinkića u ovoj priči govorio je i bivši ministar Velimir Ilić.

- Glavne Todorićeve veze bili su Dinkićev kabinet i njegovi saradnici iz G17 plus, koji su, otkad su krenula ova hapšenja, od straha naprasno ućutali - rekao je Ilić.

TAJKUNSKA VEZA

Kada je reč o Đeliću, naš sagovornik kaže da je on naknadno ubačen u priču.

- Đelić je bio glavni posrednik u ataku Todorića na srpske firme. Interesantno je da je lično Miroslav Mišković insistirao na tome da Đelić bude zadužen za poslove svog hrvatskog prijatelja, a Vlahović je asistirao - objašnjava sagovornik našeg lista.

Srpski telegraf je juče ekskluzivno pisao o tome da postoji čitav spisak ljudi koji su u vreme dolaska Todorića u Srbiju bili na ministarskim pozicijama, te da afera "Agrokor" lako može da se prelije i na našu zemlju tako što će se otkriti njihove muljavine.

MASNI PRSTI

Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da se to klupko začas može razmotati.

- U sve kriminalne radnje koje su se u Srbiji dešavale od 2000. do 2012. godine umešan je Mlađan Dinkić i ekipa oko njega, pre svega Miroljub Labus i Božidar Đelić. Njih trojica su nameštali tendere, davali Todoriću najbolje srpske firme i za to uzimali milionski mito - tvrdi Šešelj.

Dok Đelić i Dinkić nisu odgovarali na pitanja Srpskog telegrafa, poslanik Marijan Rističević kaže da je istina da su na slučaju "Todorić" mnogi omastili ruke.

- Ali samo je jedan bio Veliki štrumpf, po čijem se nalogu radilo. To je Boris Tadić! On je tad bio glavni čovek ove zemlje i bez njegove dozvole ne bi mogao Todorić ni da primiriše u Srbiju. Nije se on džabe onako slizao sa Ivom Josipovićem. Treba ispitati i ulogu ministara poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i Saše Dragina - predlaže Rističević.

Bivši predsednik nije odgovarao na pozive Srpskog telegrafa.

Todorić se krije u Miškovom stanu

O čvrstim vezama Todorića i tajkuna Miroslava Miškovića govori upravo vest koju su juče objavili hrvatski mediji, da se vlasnik "Agrokora" krije u Miškovićevom stanu u Londonu. Ovu vest preneo je hrvatski RTL pozivajući se na nepotvrđene informacije svog novinara u Londonu. Ovaj medij podseća i na slične Miškovićeve mahinacije u Srbiji, te da je prošle godine nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora i 65.000 evra novčane kazne za pomaganje pri utaji poreza sinu Marku. Navode i da Mišković u Londonu ima dve vile, koje vrede oko 11 i 14 miliona funti.

Zamrznuta imovina

Sud u Zagrebu je na zahtev tužilaštva juče odobrio zamrzavanje imovine Ivice Todorića, preneo je portal Index.hr i naveo da poseduje dokument na kojem je vidljivo da je na delu Kulmerovih dvora, u vlasništvu gazde "Agrokora", upisana zabeleška prema kojoj se vlasniku zabranjuje otuđenje ili opterećenje te nekretnine. Jedan od dvojice sinova vlasnika "Agrokora" Ante Todorić juče je saslušan u tužilaštvu, a po izlasku je novinarima rekao da je negirao sve za šta ga optužuju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading