Mačvanski sultan krade narodnu volju! Poništio izbore zbog besmislice

Autor:

Vesti

26.06.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka Gradske izborne komisije u Šapcu da poništi izbore u tom gradu skandalozna je i doneta je po nalogu dosadašnjeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića, koji žele da zadrže vlast, uprkos izbornoj volji građana, poručuju iz Srpske napredne stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL/Vikipedia
Nebojša Zelenović

Od ukupno 69 odborničkih mandata lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" osvojila je 37, a "Nebojša Zelenović - Šabac je naš" (Zajedno za Srbiju, SPO) 23, odnosno 11.229 glasova manje. Posle žalbe Zelenovića GIK Šabac je poništio izbore, a razlozi su bizarni poput navodnog nedostatka voska na izbornom materijalu (?!).

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da je ta odluka sramna i da je ubeđen u ispravnost izbornog procesa, za koji je u izbornom danu i sam Zelenović rekao da je zakonit, fer i pošten.

- Ovo je najveća pljačka i krađa izborne volje građana dosad viđena u Srbiji. Nebojša Zelenović i Dušan Petrović su do sada krali novac građana Šapca, a sada pokušavaju da im ukradu i glas, glas željan promena i normalnog života u Šapcu, koji je postao talac Petrovića i Zelenovića - kaže Glišić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Niko od domaćih i stranih posmatrača nije imao nijednu jedinu primedbu na tok izbora u Šapcu, GIK je u izbornoj noći konstatovao urednost materijala, a članovi biračkih odbora iz Zelenovićeve stranke su potpisali zapisnike bez primedbi.

- Nakon nekoliko dana pod pritiskom Zelenovića, Petrovića i Sovranija Čonjagića, članovi GIK, koje su oni postavili, donose sramnu odluku da ponište izbore jer im se ne sviđa boja voska kojom su pečaćene koverte. Vođen istom logikom, GIK u Šapcu mogao je da donese odluku kojom proglašavaju Zelenovića za sultana mačvanskog - objasnio je Glišić.

Zloupotreba položaja

Glišić je poručio da ne odlučuje Zelenovićeva i Petrovićeva komisija ko je pobedio na izborima, već to čine građani na biralištima:

- Naša poruka svima njima je da ćemo volju građana, više od 30.000 birača koji su podržali našu listu, braniti svim zakonskim sredstvima.

SNS će se prvo žaliti Upravnom sudu. U stranci ističu da je predsednik Gradske izborne komisije Budimir Pavlović odgovoran jer po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 stav 1 Krivičnog zakonika.

Činjenice! Crno na belo

30.317 glasova osvojila lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu"

19.088 glasova dobila lista "Nebojša Zelenović - Šabac je naš"

100 biračkih mesta bilo u Šapcu

12 lista učestvovalo na izborima, četiri prešlo cenzus

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
zoki

26.06.2020 07:45

Mene interesuje kako je moguce da neide u zatvor i da taj drzavni tuzioc nemoze da ga zatvori ???

Zoran

26.06.2020 08:27

Izgleda da je vosak pomutio mozak Zelenovicu.

Zorana

26.06.2020 08:38

Zelenovicu ce izgleda vosak doci glave, ahahahah.....

Savko

26.06.2020 08:58

Nemoguće da se poništi glasanje na svih 100 biračkih mesta. A sve zapisnike potpisali svi članovi biračkih odbora. Sramota za GIK. Kako će ti ljudi živeti u Šapcu od sramote?