IGORU JURIĆU PRETI ZATVOR?! Moraće da otkrije ime političara pedofila ili će se suočiti sa ovim posledicama

Autor: kurir.rs, Republika

Vesti

03.06.2020

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Jurić će u narednih nekoliko dana morati u tužilaštvu da saopšti ime političara kog je optužio da je pedofil i preda dokaze i saznanja o tom teškom krivičnom delu s obzirom na to da je Više tužilaštvo u Beogradu saopštilo da je formiralo predmet i da će saslušati osnivača fondacije "Tijana Jurić".

RepublikaFoto: youtube.com/PRVA
Igor Jurić

Jurić je prvi put u martu gostujući u TV emisiji rekao da ima informacije da "jedan političar poznat javnosti seksualno zlostavlja decu". Kako ni posle tri meseca državne organe nije obavestio o svojim tvrdnjama, niti im je dostavio dokaze, tužilaštvo je odlučilo da samo pokrene postupak.

Na saslušanju, kako objašnjava advokat Nebojša Milosavljević, Jurić će konačno morati da progovori.

- On će u tužilaštvu biti ispitan o svim saznanjima, dokazima, indicijama kojima raspolaže, a to znači da će morati da saopšti i ime osobe koju je pominjao u javnosti. Tek nakon što državne organe upozna s onim što je prikupio ili zna, tužilaštvo će odlučiti o tome da li ima elemenata da se postupak pokrene. Ukoliko dokaza bude tužilaštvo će dati nalog policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja - kaže Milosavljević.

Advokat objašnjava da bi rad policije na slučaju mogao da podrazumeva i hapšenje političara ukoliko je Jurić govorio istinu.

Međutim, ukoliko osnivač Fondacije, koja nosi ime prema njegovoj ubijenoj ćerki, odbije da kaže ime osumnjičenog ili ne dostavi dokaze, može i sam da se nađe pod lupom zakona.

- On sada podleže krivičnoj odgovornosti i u slučaju da odbije da saznanja dostavi tužilaštvu ili se ispostavi da ih zapravo i nema, mogao bi da odgovara za lažno prijavljivanje i uznemirenje javnosti - objašnjava advokat.

Jurić je gostujući u TV emisiji 9. marta izjavio da "ima pedofila na uticajnim položajima u Srbiji koji orgijaju sa decom".

- Među njima je jedan ozbiljan političar koji je poznat na nacionalnom nivou. On će učestvovati u kampanji u predstojećim izborima i građanima svog grada obećavati bolji život - rekao je tada i tvrdio da ima "fotografije s kamera, ali da to nije dovoljno da čovek bude osuđen".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srba

04.06.2020 08:49

Nesposobni javni tužilac uhapsiće sposobnije od sebe.