Đurić razbucao Đorđevića: Đilasov specijalac pravi raskol u SPC

Autor: Republika

Vesti

22.05.2020

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik GO SNS Marko Đurić kritikovao je Mlađana Đorđevića, kog naziva deviznim milionerom Dragana Đilasa, zbog uvreda i kleveta na račun patrijarha, čime, kako kaže, i Đilas i Đorđević pokazuju da "nema nijedne institucije ili svetinje koju nisu spremni da pokušaju da izlože kampanji mržnje i uvreda".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

- Specijalni zadatak Mlađana Đorđevića je godinama unazad stvaranje raskola u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i razumljivo je što ga vređa rešenost patrijarha Irineja da po svaku cenu spreči da Crkva bude instrumentalizovana u Đilasovim prevratničkim šemama - naveo je Đurić.

Podsetio je da je SPC u vreme najvećih izazova za naš narod bila temelj nacionalnog opstanka i institucija koju "nisu uspeli da razvale ni Osmanlije ni toliki drugi osvajači, pa je neće razvaliti ni Dragan Đilas i Mlađan Đorđević".

Đurić: Đorđeviću smeta patrijarh jer sprečava da Crkva bude iskorišćena u Đilasovim šemama

Đorđević je u autorskom tekstu za portal Direktno, govoreći o poslednjim događajima u Crnoj Gori, a u vezi sa hapšenjem vladike Joanikija i sveštenika, optužio patrijarha Irineja da je pristao da bude deo Vučićeve predizborne kampanje i ocenio da patrijarh time stvara probleme vernicima SPC u Crnoj Gori.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading