LIDER DVERI LAŽIRAO ŠTRAJK I PREVARIO PRISTALICE! Boško je fenomen - 11 dana gladovao, a živ!

Autor:

Vesti

22.05.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško Obradović, lider Dveri, može se smatrati medicinskim čudom pošto je ostao na nogama, svež i energičan posle 11 dana štrajka glađu, koji je naprasno prekinuo u sredu, mada mu nije ispunjen nijedan politički zahtev, a pod izgovorom da se na to odlučio posle poziva mame, tate, supruge i brata. Ili su pak u pravu svi oni koji tvrde da je Obradović folirao gladovanje i jeo u Skupštini Srbije, gde se povlačio da prespava tokom noći.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ
Boško Obradović

GUBITAK TEŽINE

Nutricionista Jovana Srejić za Srpski telegraf kaže da ili štrajka nije bilo ili je Obradović medicinski fenomen.

- Samo 72 sata posle neunošenja hrane, osim gladi, očigledni su efekti razdražljivosti i slabosti, nizak pritisak, usporen rad srca, depresija, bol u stomaku, a u zavisnosti od svakog organizma, odnosno sadržaja masnog tkiva, moguće su i vrtoglavica, čak i nesvestica. Sve funkcije su otežane, sporije se kreće. Kad osoba izgubi 10 odsto telesne težine, vide se još ozbiljnije posledice. Onaj ko je navikao organizam na post i to redovno radi, za nijansu to lakše podnosi - navodi Srejićeva.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Amfilohije

PRESUDIO AMFILOHIJE, ILI MAMA I TATA

Poslanik Dveri Ivan Kostić potvrdio je da su on i njegov lider Boško Obradović štrajk glađu prekinuli, između ostalog, i na molbu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Navodno, Obradovića je zvao i vladika Grigorije, a sličnu poruku mu je po izlasku iz zatvora uputio i vladika Joanikije. Kako tvrdi Đilasov portal Direktno.rs, episkop budimljansko-nikšićki mu je poručio da "su zdravlje i porodica najvažniji i da borba protiv vlasti može da ima i druge načine".

Podsetimo, Obradović je odmah po okončanju štrajka rekao da je to uradio na molbu roditelja, a vladike nijednom rečju nije spominjao.

Patrijarh srpski Irinej je, povodom prozivki da nijednom tokom štrajka glađu nije posetio lidera Dveri, rekao da se Obradović nikad sa njim nije savetovao ni razgovarao o svojim planovima i postupcima, nego je uvek radio šta hoće i na svoju ruku.

- Najpametnije što je uradio jeste to što je počeo štrajk glađu jer se tu smirio da razmisli o svemu - rekao je patrijarh Irinej.

Objašnjava da su još teže posledice kod ljudi čiji organizam nije potpuno zdrav.

- U bolničkim uslovima, ako neko ne unosi hranu, nego se danima održava u životu infuzijom, bio bi bez energije, morao bi da se kreće uz pomoć medicinskog osoblja zbog eventualne vrtoglavice, nesvestice, pada.

SAKRIO KESE

Obradovića su, podsetimo, sumnjičili da lažira štrajk i da mu svako veče donose hranu u parlament, zbog čega je, kako su neki cenili, čak dobio na težini. Pričalo se da su mu prve noći štrajka, koju je proveo u poslaničkoj kancelariji Dveri u Skupštini Srbije, saradnici krišom uneli punih sedam kesa. On je to negirao, tvrdeći da su u kesama bili samo odeća, obuća, ikone i brojanice, ali nije dozvolio medijima da uđu u kancelariju i lično se uvere u sadržaj kesa.

Nudili mu vagu, pa odustao

Kraj Obradovićevog štrajka naišao je na urnebesne reakcije na društvenim mrežama.

- Bole je odustao od štrajka kad su mu neki ponudili vagu da dokaže da je zaista gladovao - napisao je jedan korisnik Tvitera.

Drugi je samo kratko ostavio - Boško Obradović - "štrajkač glađu".

- Bole, čim zine, slaže. Ako se bez hrane može, zašto nije bar jedan dan štrajkovao glađu? - glasi jedan od mnogih komentara.

Naprasno odustajanje od protesta naišlo je, kako je juče pisao Srpski telegraf, na podsmeh javnosti, kolega s političke scene, pa i njegovih saboraca iz SZS. Posebno je bilo zabavno njegovo obrazloženje da je sve zacrtane ciljeve postigao i da je pobedio, mada mu nijedan od uslova iz ultimatuma vlastima nije uvažen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (59)

Loading
Jelena

22.05.2020 07:35

Jedanaest dana nas je lagao.

Vasa

22.05.2020 07:36

Prevarant jedan.

MINS

22.05.2020 07:36

Obradovicu su njegovi donosili hranu pa je kradom jeo.....

Tijana

22.05.2020 07:39

Živ se covek na sve navikne, pa tako i Boško, jos jednom pokazao da je odlican glumac kome narod nista ne veruje.