MUSTAFA SE MALO ZANEO: Pregovori treba da se okončaju međusobnim priznanjem

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

12.05.2020

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je da dijalog između Kosova i Srbije treba da se okonča međusobnim priznanjem.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Isa Mustafa

- Obećao sam da ću okončati proces dijaloga, koji će rezultirati međusobnim priznanjem Kosova i Srbije i naravno, članstvom Kosova u Ujedinjenim nacijama, kao i priznanjem pet zemalja članica Evropske unije koje još nisu priznale Kosovo - rekao je Mustafa.

Mustafa je u intervjuu za RTK govorio i o Samitu u Zagrebu koji je nedavno održan kao video konferencija. 

Lider DSK je rekao da su na sastanku koji je imao sa Evropskom narodnom strankom, neposredno pre Samita u Zagrebu, razgovarali i o liberalizaciji viznog režima, za koji kaže da je Kosovo ispunilo svih 95 kriterijuma.

- Pošto je DSK deo EPP-a i ja sam bio deo tog sastanka lidera i razgovarali smo o mnogim pitanjima i naglasio sam pitanje liberalizacije viza kao neophodnost, s obzirom da je Kosovo ispunilo svih 95 kriterijuma koji su postavljeni Kosovu - istakao je Mustafa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading