Sramno! Veseljiju smetaju srpski medicinski radnici?!

Autor: kosovo-online.com

Vesti

12.05.2020

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji, na Međunarodni dan nege, optužio je vladu da dozvoljava ulazak i rad medicinskog osoblja srpske države na Kosovu. On je u svom postu na Fejsbuku optužio vladu Aljbina Kurtija da je time uvredila sve medicinske radnike na Kosovu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

- Danas je Međunarodni dan medicinskih sestara, koji se poklapa sa 200. godišnjicom rođenja Florens Najtingejl, koja se smatra osnivačem sestrinstva u svetu. Na ovaj dan izražavamo zahvalnost za presudnu ulogu koju medicinske sestre imaju u borbi protiv koronavirusne pandemije, koje svakodnevno pokazuju hrabrost i posvećenost rizikujući i same infekciju. Najbolje želje svima koji se bave ovom plemenitom profesijom - napisao je Veselji na Fejsbuku.

Veselji je rekao da je "jedna od najvećih uvreda medicinskih sestara i lekara na Kosovu, odbačene vlade, bila da dozvoli ulazak i rad medicinskog osoblja srpske države na Kosovu".

- Kosovo trenutno ima stotine medicinskih sestara i lekara koji su nezaposleni, sa kvalitetnim kvalifikacijama koje su priznate i potrebne u Nemačkoj ili skandinavskim zemljama, a koje bi država mogla da angažuje, da se brinu o svakom našem građaninu, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Ne samo da ne bi trebalo da bude prihvaćena pomoć iz Srbije, što joj je omogućilo da rehabilituje svoj međunarodni imidž predstavljjući se kao humanitarna država, već je Kosovo moralo da pruži pomoć prijateljskim zemljama - zaključio je Veselji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading