Ambasadori Srbije o koronavirusu: Amerika je rovita, preti nam drugi talas!

Autor:

Vesti

28.04.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković i ambasador Srbije pri UN Milan Milanović govorili su o koronavirusu u jutarnjem programu na TV Prva.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro - Dea i Sarapa
Đerđ Matković

Ambasadori su govorili o trenutnoj situaciji u Americi, ali i svetu, prouzrokovanu koronavirusom.

Matković je komentarisao "rat" između Donalda Trampa i Bil Gejtsa i rekao:

- Predizbona godina je, a efekat na ekonomiju je katastrofalan. MIlioni ljudi su izgubili posao. Tramp je za postepeno otvaranje i relaksaciju mera. Stručnjaci upozoravaju da je situacija rovita, pa bi moglo doći do novog talasa. S druge strane, Bil Gejts više pokušava humanitarnim radom da pomogne - kaže on i podseća da je Gejts otvorio laboratorije za ispitivanje vakcine.

Milanović se složio sa time da se sve koristi u predizborne svrhe.

Da je kriza u Americi dostigla velike razmere, potvrđuje i ambasador Matković, navodeći da je Bela kuća objavila plan izlaska iz krize u 3 faze.

- Ključno za izazak iz ovog stanja je da bude što više testiranja, kako bi se otkrila žarišta. U ekonomskom smislu, Amerika je donela a plan u vrednosti od dve hiljade milijardi dolara za oporavak privrede. Ispostavilo se da to nije dovoljno, pa je Tramp dodatno izdvojio još 480 milijardi koje se odnose na mala preduzeća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading