Inicijativa SPIPS-a: Vučiću da se dodeli ODLIKOVANJE zbog zasluga u borbi protiv koronavirusa!

Autor: Republika

Vesti

27.04.2020

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sindikat policije i policijskih starešina odlučio je da podnese inicijativu nadležnim državnim organima i telima, da se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću dodeli najviše državno priznanje – odlikovanje zbog izuzetnih zasluga u borbi protiv Kovida 19.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Borbi protiv pošasti nazire se kraj u našoj zemlji upravo zahvaljujući Vučićevim bespoštednim, danonoćnim naporima, navode iz SPIPS-a.

- Odlučnost i efikasnost, brzina delovanja i najviši mogući nivo saradnje sa najboljim srpskim medicinskim ekspertima, samo su deo angažovanja predsednika Srbije. Dugogodišnje duboko promišljeno stvaranje međunarodnog prijateljstva došlo je do izražaja baš u ovim teškim trenucima po našu zemlju jer su nam ti prijatelji, a posebno NR Kina, priskočili u pomoć u pravi čas, u trenucima kada je Korona zapretila da na ovim prostorima krene putem italijanskog i španskog scenarija smrti - navodi se u saopštenju ovog sindikata.

Iz SPIPS-a poručuju da ne mogu ni da zamisle koliko je razgovora, dogovora i kontakata moralo da se učini kako bi se nabavili respiratori bez kojih bi se višestruko povećao broj preminulih i dodaju da to zna samo predsednik Srbije.

 
- Koliko je trebalo spretnosti i veštine da se, u celom svetu panično tražena oprema i zaštitna sredstva, nađu upravo u našoj zemlji, čak izvesne količine i kao donacija kineskih, ruskih i evropskih prijatelja gospodina Vučića. Takođe, koliko je diplomatije, ali i zalaganja sopstvenog predsedničkog autoriteta trebalo da se naši građani rasuti po svetu, organizovano vrate u zemlju maticu - pitaju se u SPIPS-u.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Aleksandar Vučić

 - I sve to je samo deo bespoštedne borbe protiv Kovida 19 koju je predvodio, koju predvodi i koju će do kraja predvoditi prvi čovek srpske vlasti i naroda. Istovremeno mora se istaći da ova borba protiv smrti nije, kao što zlobnici podmeću, motivisana sticanjem političkih poena, već je glavni i jedini motiv opstanak Srbije, opstanak života njenih građana. U tom sukobu bolesti i života, značajan je i doprinos kolega iz javne bezbednosti: njih blizu 200 se zarazilo koronom a na žalost, sedmorica policajaca je preminulo. Sve ove napore - i stručnjaka i policije i kompletnog zdravstva a posebno nesebično angažovanje predsednika Vučića - narod Srbije je duboko razumeo i pozdravio, što je potvrdila i nedavno sprovedena anketa po kojoj se više od 90% ispitanika slaže sa sprovedenim merama suzbijanja epidemije korone - stoji u saopštenju.
 
Zbog svega toga, konstatuju u SPIPS-u, očigledno je da bi inicijativa ovog sindikata morala da ima odjeka kod nadležnih institucija koje bi, opet, morale da sagledaju do kraja ulogu i udeo koji je predsednik Vučić imao i ima u suzbijanju ove epidemije, da sagledaju njegovo bespoštedno nastojanje da život pobedi, a ne virus.

- I zato jasno i glasno predlažemo: predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću dodelite najviše moguće priznanje - odlikovanje jer je to višestruko i van svake sumnje - višestruko zaslužio - zaključuje taj sindikat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zora

27.04.2020 17:39

Bravo za inicijativu, i ovoj situaciji se videla ljubav prema Srbiji i njenom narodu. Predsednik radi sve da se natalitet poveca i bila bi prava katastrofa izgibiti zivote kao neke zemlje. Bavo PREDSEDICE.