Postoje indicije da je kuća namerno zapaljena: Policija vrši istragu

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

17.04.2020

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević obišao je u Opštini Obilić kuću porodice Ristić koja je izgorela i poručio da policija vrši istragu i da postoje indicije da je kuća namerno zapaljena, kao i ko je to učinio.

RepublikaFoto: kosovo-online.com
Zapaljena kuća u selu Obilić

On je naglasio da u ovom trenutku ne treba prejudicirati da li je reč o etničkom incidentu.

Pavićević je istakao da je zatražio zaštitu za prvu komšinicu sa dvoje dece.

- Kuća je u potpunosti izgorela. Na svu sreću niko tu nije živeo i to je jedna od dve srpske kuće u tom delu sela. Odmah do zapaljene kuće živi još jedna srpska porodica, majka sa dve ćerke, 15 i 17 godina - rekao je Pavićevic za Kosovo onlajn.

Pavićević je dodao da se nada da će istraga brzo biti završena i počionici pronađeni.

Kosovska policija je u redovnom izveštaju koji šalje medijima saopštila da se u opštini Obilić dogodio požar u jednoj od kuća pod nerazjašnjenim oklnostima koji su vatrogasne jedinice lokalizovale i da je istragu u toku.

Kosovo onlajn je u više navrata bezuspešno pokušao da dobije više informacija od policije.

- Sinoć oko 22 časa pozvala me je vrlo uzbuđena rođaka čija je kuća odmah do naše da me obavesti da nam je kuća u kojoj sam živeo zapaljena - rekao je za Kosovo Onlajn Radisav Ristić, sin Tihomira Ristića koji od 1999. sa porodicom kao raseljeno lice živi u Novom Sadu.

Gordana Ristić iz Janjine Vode je za Kosovo onlajn rekla da je njena porodica vrlo uznemirena zbog tog događaja.

- Sinoć posle 20 časova ugledala sa dim i vatru iz komšijne kuće. Uplašila sam se jer je u vatri kuća do moje. Pozvala sam komšiju Albanca, a potom policiju i vatrogasce. Bio je mrak i nisam videla nikog. I meni su pre mesec dana zapalili ogradu dvorišta, a Albanci iz susednog sela Crkvena Vodica su vređali i psovali moju decu. Veliki je strah. Ovo je pritisak da se iselimo - naglasila je Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading