Ambasador Godfri o borbi Srbije protiv korone: Mere su restriktivne, ali razumne!

Autor: Tanjug

Vesti

16.04.2020

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da se ne slaže sa onima koji kažu da je Vlada Srbije uvela aktuelne mere u političke svrhe, a ne zbog borbe protiv širenja pandemije virusa Covid-19.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Entoni Godrfi

- Mere su restriktivne, ali razumne i podržane od strane naučnika - rekao je Godfri.

Američki ambasador tako je odgovorio na pitanje Tanjuga kako vidi komentare da su mere koje Srbija sprovodi u borbi protiv virusa Covid-19 zapravo suspenzija demokratije.


- Čuo sam kritike o tome da su mere Vlade Srbije, u cilju sprečavanje širenja virusa, da zapravo nisu u tom cilju, već u političke svrhe. Ja ne smatram da je tako. Ja vidim da je Vlada Srbije usvojila veoma striktne, ali takođe veoma razumne mere koje podržavaju naučnici - naglasio je Godfri tokom onlajn konferencije "Srpsko-američki odnosi pred izazovima COVID-19".

Godfri je pozvao sve, kao i saradnike u svom timu, da poštuju mere vlade u Srbiji, kako bi se, kaže, prevazišao pik ove krize što je pre moguće.

Dodao je da je potrebno svi zajedno da radimo, uključujući i međunarodnu zajednicu, i da ostavimo ovu krizu iza nas.

Upitan da precizira šta je podrazumevao pod tim da Srbija i SAD ulaze u novo poglavlje srpsko-američkih odnosa tokom ove krize i nakon nje, Godfri je rekao da je hteo da kaže upravo to što je rekao, te da SAD radi na tome kako na najbolji mogući način da podrži Srbiju i Zapadni Balkan da izađu iz ove krize.

- Reč je i o podršci Evropske banke za obnovu i razvoj, o razvoju finansijske korporacije, nastavku razvoja institucija, a sve u cilju kako bi Srbija mogla da odgovori na slične izazove i krize - zaključio je Godfri.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading