CENIMO VAŠU PREDANOST U BORBI PROTIV KORONE: Svetski jevrejski Kongers poslao poruku podrške predsedniku Vučiću

Autor: Tanjug

Vesti

14.04.2020

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski jevrejski Kongres i Savez jevrejskih opština Srbije uputili su pismo podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome su istakli da veoma cene njegovu potpunu predanost u borbi za suzbijanje epidemije virusa Kovid-19 i energiju koju u to ulaže.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

U pismu u koje je Tanjug imao uvid navodi se da mu pružaju podršku za lični doprinos i zalaganje za normalno funkcionisanje državnih institucija u uslovima pandemije, a posebno za napor da se medicinski zdravstveni sistem Srbije po svaku cenu stabilizuje i odgovori izazovima masovne zaraze korona virusom i daljeg širenja korona virusa.

- Veoma cenimo Vašu potpunu predanost u borbi za suzbijanje ove pandemije, kao i energiju koju ulažete. Želimo Vam pun uspeh u Vašem veoma teškom i odgovornom radu. Prenosimo vam srdačne pozdrave Predsednika SJK Ronalda Lodera, koji je upoznat sa svime što ste do sada učinili u Srbiji - navodi se u pismu koje su potpisali izvršni potpredsednik SJK Maram Stern i Savez jevrejskh opština.


U pismu se navodi da SJK i SJO prate sve mere koje Srbija sprovodi u cilju sprečavanja širenja epidemije, uz konstataciju da su sve države sveta u neprekidnoj borbi na suzbijanju pandemije i da je u nestašici svakovrsne medicinske opreme i sredstava svaka pomoć dobrodošla.

Kako Tanjug saznaje, Savez jevrejskih opština Srbije je u saradnji sa Svetskim jevrejskim kongresom uplatio u korist RFZO 70.000 evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Milan

14.04.2020 16:20

Svetski jevrejski kongres dao svoj doprinos za pomoc protiv ovog virusa, zahvalni smo na tome kao i nasem Predsedniku koji se lavovski bori za sve!

Jela Kv

14.04.2020 16:25

Svi cene danonoćni rad našeg predsednika

Kosta

14.04.2020 16:29

Samo ovako udruženi, složni, možemo izaći kao pobednici u borbi sa virusom. Jevreji su narod koji znaju šta znači zbiti redove i zato pružaju podršku predsedniku i Srbiji.

Jaca

14.04.2020 16:35

Predsednik je potpuno posvecen suzbijanju korona virusa i zastiti zdravlja ljudi.