Podrška Lekarske komore Srbije: Za zaštitnu opremu zdravstvu 46,5 miliona dinara!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.04.2020

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekarska komora Srbije opredelila je 46.455.000 dinara kako bi se pomoglo zdravstvenim ustanovama i lekarima u borbi protiv novog koronavirusa.

RepublikaFoto: Photo by Martin Brosy on Unsplash
Foto: Ilustracija

Sredstva će biti raspodeljena zdravstvenim ustanovama u Srbiji, tako što će svaka zdravstvena ustanova, medicinski fakultet, privatna praksa dobiti sredstva, proporcionalno broju zaposlenih lekara, prema evidenciji LKS, i za te namene izdvojeno je 31.455.000 dinara.

Novac će biti doniran direktno zdravstvenim ustanovama preko regionalnih lekarskih komora a cilj je da se lekarima obezbedi neophodna lična zaštitna oprema, navodi se u saopštenju LKS.

Lekarska komore Srbije uplatiće i 15 miliona dinara na poseban namenski račun Vlade Srbije za nabavku testova i druge opreme za borbu protiv COVID-19 za lekare u vidu donacije.

Privremenim bolnicama u Beogradu (Sajam), Nišu (Čair) i Novom Sadu (Sajam) se opredeljuje iznos od po 100.000 dinara za svaku privremenu bolnicu, u cilju pomoći za nabavku potrebne opreme i sredstava.

Lekarska komora Srbije obezbedila je i finansijska sredstva za direktnu podršku lekarima i njihovim porodicama. Svim lekarima, članovima tog strukovnog udruženja, koji su oboleli i hospitalizovani zbog infekcije COVID-19, preko regionalnih lekarskih komora biće isplaćena jednokratna donacija u iznosu od 30.000 dinara.

Skupština Lekarske komore Srbije donela je i posebnu odluku o isplati jednokratne donacije porodici lekara, preminulog od posledica bolesti izazvane COVID-19, u visini od 100.000 dinara, sa računa regionalne lekarske komore, u koju je lekar upisan.

- Lekarska komora Srbije je ponosna na izuzetnu posvećenost i predanost koju svi lekari ulažu radeći svoj posao i što pokazujemo da je lekarska profesija u Srbiji na visini zadatka uvek kada je najteže i da naši građani uvek mogu da računaju na nas kada im je potrebno - navodi se u saopštenju LKS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading