Srbiji stigla pomoć iz Turske! Vulin: Zemlje koje su nam pomogle imaju našu večnu zahvalnost!

Autor: Republika

Vesti

08.04.2020

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoć koju je Republika Turska uputila Republici Srbiji u vidu opreme za sprečavanje posledica pandemije virusa Covid-19, isporučena je danas na aerodromu “Nikola Tesla” turskim vojnim avionom, koji su dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Republike Turske u Beogradu Tandžu Bilgič.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ministar Vulin na dočeku aviona iz Turske

U ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ministar Vulin je zahvalio turskom predsedniku Redžepu Taipu Erdoganu na "velikodušnoj pomoći koja je stigla u pravo vreme."

 - U ovim trenucima ne samo da se poznaju prijatelji, ne samo da se vide koje zemlje Srbiju doživljavaju kao prijateljske, već se prepoznaje i budućnost. U ovakvim vremenima, u najtežim vremenima, mi gradimo politiku za budućnost - poručio je ministar Vulin i dodao da će Srbija umeti da pamti ko joj je pomogao i ko je bio uz nju i da svoju buduću politiku usmerava u skladu sa takvim činjenicama.

 
Kada je Srbiji bilo najteže, kada su nam ljudi umirali, a pomoć bila potrebna, nisu se javile sve zemlje, naglašava ministar Vilin i ističe da one koje su se javile imaju našu večnu zahvalnost i razlog da očekuju da naše prijateljstvo bude i veće.
 
- Želim svim građanima Srbije da kažem da nijedna pomoć neće biti dovoljna ako mi ne budemo razumeli da svako od nas mora da čuva sebe, mora da čuva one koje voli, ako mi ne budemo razumeli da moramo da damo sve od sebe da bismo ostali zdravi - rekao je ministar Vulin.
RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Preuzimanje medicinske pomoći

Ambasador Republike Turske u Beogradu Tandžu Bilgič izrazio je saučešće zbog građana Srbije koji su u ovom teškom periodu izgubili živote.

 
- Želim da građani prijateljske zemlje Srbije iz ove katastrofe izađu sa najmanjom mogućom štetom. U turskom jeziku postoji izreka: "Prijatelj se prepoznaje u crnim danima." Možda ova pomoć neće da reši sve probleme Srbije, ali Turska želi da pokaže da stoji uz Srbiju u teškim trenucima kroz koje prolazi. Želim da se vrlo brzo vratimo u dane mira i blagostanja. Ostanite zdravi - poručio je ambasador Bilgič.
 
Donacija iz Turske sadrži različita medicinska sredstva, uključujući 100.000 zaštitnih maski, 2.000 zaštitnih odela, 1.500 testova za Covid-19. Na paketima pomoći simbolično je ispisana poruka sa rečima čuvenog filozofa Rumija: " Mnogo nade je iza beznađa, mnogo sunca iza tame."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading