Novi slučaj korone u Vladi Srbije

Autor:

Vesti

06.04.2020

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna sekretarka u Ministarstvu finansija Jelena Tanasković zaražena je koronavirusom.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Jelena Tanasković

Ova informacija potvrđena je "Blicu" u tom Ministarstvu, a Tanaksovićeva ima lakše simptome i oseća se dobro, o čemu ih je obavestla putem mejla.

Tanaskovićeva je nakon uvođenja vanrednog stanja i na osnovu instrukcija koje je donela vlada upućena na rad od kuće, kao i većina zaposlenih u Ministarstvu koji su ispunjavali uslove iz pomenute instrukcije (navršenih 60 godina života, dete mlađe od 12 godina, hronične bolesti...).

- Tanaskovićeva je, prema našim saznanjima zaražena u privatnom okruženju, dakle van Ministarstva, dok je posao obavljala od kuće. Nakon što je zaražena, nije bila u neposrednom kontaktu ni sa kim iz Ministarstva. Nema drugih zdravstvenih oboljenja, i nadamo se da će uspešno i brzo da se oporavi - rekli su u tom Ministarstvu.

Dodaju da su u samom Ministarstvu od pojave virusa propisane stroge mere zaštite, jedan deo zaposlenih radi od kuće, a oni koji dolaze na posao nose zaštitne maske, rukavice i meri im se telesna temperatura pri ulasku u zgradu, a redovni se radi dezinfekcija objekta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading