Hitna poseta predsednik Srbije: Vučić u ponedeljak ide u Novi Pazar koji je novo žarište epidemije!

Autor: Republika

Vesti

04.04.2020

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u ponedeljak Novi Pazar, koji je identifikovan kao novo žarište korona virusa u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić će u Novom Pazaru obići Opštu bolnicu, kojoj će uručiti 10 kliničkih, statičnih respiratora i tri mobilna respiratora.

Predsednik je odlučio da poseti Novi Pazar nakon što su je obavešten da je situacija u tom gradu sa širenjem kovid-19 "alarmantna".

Respiratori koje će uručiti Opštoj bolnici, ukupno 13, ojačaće zdravstveni sistem Novog Pazara i omogućiti Opštoj bolnici da se nosi sa trenutnim stanjem obolelih od korona virusa i da spremno dočeka eventualni rast zaraženih, kako oni ne bi morali da budu upućivani u udaljene kliničke centre.

Zaključno sa petkom, u Novom Pazaru je registrovano 12 osoba zaraženih korona virusom, ali su testirani i svi kontakti zaraženih osoba, a rezultati se čekaju.

Nadležni iz Opšte bolnice Novi Pazar pozvali su sve građane da se striktno pridržavaju mera Vlade Srbije i preporuka nadležnih institucija i da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Cobi

04.04.2020 15:22

Vučić je zaista posvećen kao i uvek i istrajan da uz svoj narod prebrodi sve teškoće. Trebamo i mi da budemo disciplinovaniji i da pomognemo. Pamet u glavu, da se bolest ne širi

dejana

04.04.2020 15:30

Ovo samo govori koliko je situacija postala veoma ozbiljna i koliko je bitno da ljudi budu kod svojih kuca.

jelena

04.04.2020 15:48

Sve vise je obelelih. Ovo treba da svima bude znak da je krajnje vreme da se shvati situacija ozbiljno.

Nenad

04.04.2020 15:52

Novo žarište u Novom Pazaru samo otežava i ovako teško stanje, ali nema predaje već u ponedeljak Aleksandar Vučić će posetiti Novi Pazar odneti im respiratore i ohrabriti građane.Aleksandar Vučić je zaista posvećen kao i uvek i istrajan da uz svoj narod prebrodi sve teškoće.