Đilasovi portali lažu i šire paniku

Autor:

Vesti

02.04.2020

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jeku borbe protiv koronavirusa Dragan Đilas, jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SZS), koristi svaku (ne)priliku da po svaku cenu napada sve poteze države, koji se povlače isključivo po preporuci lekara. Đilas praktično osporava odluku Vlade Srbije o policijskom času od 17 do pet sati jer, kako piše njegov portal Direktno, psi cvile, grebu i žele da izađu napolje, a ne smeju.

RepublikaFoto: Direktno.rs/Printscreen
Vest sa portala Direktno.rs

Ali to nije sve. Istovremeno, to Đilasovo glasilo prenosi tekst i svedočenje doktorke iz karantina u Vojnoj gimnaziji u Beogradu, gde decu drže bez mleka i ljudi prete skakanjem sa sprata.

Đilas je, tvrde sagovornici Srpskog telegrafa, sad prevazišao sam sebe u bolesnoj nameri da okleveta vlast, pa i struku, zarad sramnog pokušaja da stekne neki jeftin politički poen.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da je Đilasov portal školski primer medija koji se isključivo bavi plasiranjem lažnih vesti:

Krstić: Đilasov portal školski primer medija koji se isključivo bavi plasiranjem lažnih vesti

- I pokušajima da se uznemiri javnost i unese nepoverenje u odluke nadležnih o sprečavanju epidemije. I u tom poslu ne preza se ni od čega.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov tvrdi da je cilj ovakvih navoda pokušaj da izazovu nezadovoljstvo kod građana da bi na njemu kasnije politički profitirali.

Jovanov: Lažima bi da izazovu nezadovoljstvo da bi na njemu kasnije politički profitirali

- Ali narod sve vidi. I ko se bori za živote i kome je stalo samo do toga da se dočepa vlasti. Oni to rade od početka borbe protiv korone u Srbiji. Od prvog dana se bave isključivo aktivnostima koje imaju za cilj da ostvare nekakvu političku korist od svega ovoga. Lažima pokušavaju da izazovu nezadovoljstvo kod građana da bi na njemu kasnije politički profitirali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading