Milačić Hrapoviću i Simoviću: Vama trebaju respiratori za dušu

Autor:

Vesti

28.03.2020

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Milačić poslao otvoreno pismo ministrima koji su odbili pomoć u respiratorima od Srbije.

RepublikaFoto: Promo foto
Marko Milačić

- Ko ste vi, gospodine Simoviću i Hrapoviću, da odlučujete da li su Crnoj Gori potrebni respiratori iz Republike Srbije?

Da u naše ime odbijate ponuđeni bratski vazduh, da u ovom trenutku, na vama dobro poznatom terenu raspirivanja bratske mržnje među Pravoslavnima, pokušavate da uberete najbezvrednije političke poene?

Mislite li da je građanima Crne Gore, zatvorenim i bez posla ostavljenim, sada do politike?

Da ih zanima šovinizam dvojice neukih, dvojice nestručnih ministara, da ih zanima mišljenje poljoprivrednika i ekonomiste o respiratorima za nas.

Nisu to, gospodine Simoviću, respiratori za biljke ili za živinu, pa da se razumijete po svom fakultetskom obrazovanju poljoprivrednika, da li im je vazduh potreban ili nije, niti su to, gospodine Hrapoviću, respiratori za berzu, mada su joj respiratori odavno potrebni.

Ko ste vi, da u ime doktora medicine, govorite šta je od medicinske opreme Crnoj Gori potrebno ili nije, da govorite o onome u šta se ne razumijete?

Što, gospodine Simoviću i Hrapoviću, na isti način niste odbili brašno koje dolazi iz Srbije, hranu koja otuda dolazi?

Volite da jedete, volite da imate vi i vaši, a vazduh neka dišu samo oni koji mogu.

U čije ime vi odbijate donaciju od pet respiratora, u trenutku kada se celi svet bori sa Koronavirusom i bori za respiratore?

Vi odbijate poklon od naših, naše nekadašnje zemlje da biste potkupljivali vaše, vi nudite da te iste respiratore kupite negde drugo, ali od naših para.

Da 50.000 naših eura date nekom drugom jer mrzite Srbiju, jer ste podsvjesno sa Srbijom u nasleđenoj ljubavi od koje ste sada oboleli, u vezanoj ljubavi, zbog koje ni vazduh od Srbije ne želite, ali je u sebi i dalje volite i bila bi opet vaša samo da vama ili članovima vaše porodice lično zatreba njen vazduh.

Ne odbijate vi, gospodo, vazduh za vaše, vi odbijate vazduh za nas. Vi ovim činom ispred zdravlja građana, postavljate lične hirove i mržnju. 

A želite vazduh NATO-a, respirator Amerike, kiseonik Evropske unije, ali vam ga oni neće dati. 

Oni ne žele vas, gospodine Hrapoviću i Simoviću, oni ne žele nas, ni Crnu Goru, oni vam ništa neće pokloniti.

Nisu Srbiji potrebniji resporatori od Crne Gore, naprotiv jer vi ste trideset godina toliko arčili novac namijenjen zdravstvu, novac namijenjen opremanju bolnica, u kojima nema - a to znamo dobro mi koji koristimo usluge našeg zdravstvenog sistema - često ni hanzaplasta da se stavi preko vate nakon vađenja krvi, pa nam umjesto njega prislone prst i kažu: "Držite", a kamo li maski, zaštitnih odijela i rukavica, toplomjera... Naši medicinski radnici rade nezaštićeni i goloruki.

Vi ne koristite usluge našeg zdravstvenog sistema - kada vam prigusti tražite ih van Crne Gore, pa i u Srbiji - pa ne znate da bolnice na sjeveru, u Pljevljima ali i drugim gradovima nemaju nijedan respirator, a vi ste im juče uzeli pet.

Manirom vašeg nadređenog Đukanovića, trideset godina koristite Srbiju za vaše nesposobnosti, ona je paravan za vaša zlodela, vi kada ne znate kako iz sebe da oterate zlo vi tražite Srbiju, da na njoj odušite, da vam neko bude kriv, a najviše je uvek kriv onaj brat koji vam daje ruku onda kada je ni vi sami sebi ne biste dali.

Zbog toga pomoć iz Srbije nećete, ali iz Dubaija hoćete, kako već danas najavljujete, jer je Dubai centar svih vaših poslova, porodičnih putovanja, šoping tura za vas i vaše, centar vašeg sistema, centar svega anticrnogorskog i antipravoslavnog.

Zbog toga sada, kada zbog zatvorenih granica, markiranih butika i restorana nemate gdje da odete i potrošite naš novac u vaše stomake, vaše bunde i vaš nakit, od naših para hoćete da trgujete u Dubaiju, da na bilo koji način potrošite naše, tamo gde ste navikli, po najskupljim cenama na koje ste navikli.

Vi u Dubaiju trošite naš novac, naše zdravlje i naš život, a mi u Crnoj Gori, gospodine Hrapoviću i Simoviću, treba da umesto na respiratore iz Srbije dišemo priključeni na trobice gospođice Hrapović iako nisu respiratori, ali jednako skupo koštaju.

A disaćemo uvijek isti vazduh sa bratskom Srbijom mimo vas i mimo vaših hirova korupcije i kriminala, jer je bratska ljubav nepotkupljiva, velika kao Sunce, kao naša zajednička slobodarska istorija i ničim je ne možete zakloniti.

Vama su, ministri Hrapoviću i Simoviću, potrebni respiratori za dušu, a u takvom mentalnom stanju, neće vam pomoći ni NATO ni Dubai - saopštio je Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading