OVO SU NOVE MERE VLADE U BORBI PROTIV KORONE: Evo šta sve podrazumevaju!

Autor: Republika

Vesti

24.03.2020

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije usvojila je danas najnovije odluke u vezi sa sprečavanje širenja virusa COVID 19, a među njima je i odluka koja se tiče korisnika socijalne pomoći, dodataka za pomoć i negu drugih lica, dečjih dodataka kao i građana sa pravom na sve naknade u vezi sa posebnom negom deteta.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Svima njima, kojima pravo korišćenja navedenih sredstava ističe 15. marta ove godine i kasnije, produžava se dalja isplata prava na osnovu ranije donetih rešenja za vreme trajanja vanrednog stanja.

Vlada je donela odluku da nijedan građanin ne može snositi posledice u slučaju nepostupanja u zakonski propisanom roku u svim upravnim postupcima.

Ovo praktično znači da će svi rokovi u upravnom postupku (podnošenje žalbi, donošenje odluka) produžavaju za 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Takođe, za vreme trajanja vanrednog stanja lekovi i medicinska sredstva mogu se uvoziti iz Kine.

Vlada Srbije je još jednom apelovala na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Milan

24.03.2020 15:50

Nove mere se moraju poštovati.

Milena

24.03.2020 16:02

Srbija je veoma ozbiljno svhatila problem koji se našao pred čitavim svetom rekao bih, mislim da će preduzete mere doneti rezultate.Na nama je da se čuvamo.

Mila

24.03.2020 16:02

Mere sprecavanja sirenja virusa su opravdane I neophodne te se nadamo brzim rezultatima istih.

Biljana

24.03.2020 16:08

Vlada Srbije je još jednom apelovala na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest. Nadam se da će građani podići stepen odgovornosti i solidarnosti.