Ne zanimaju nas dvorske spletke i marifetluci: Marko Đurić o situaciji u Prištini

Autor: Tanjug

Vesti

23.03.2020

23:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto što se u Prištini bave hajkom na fotelje trebalo bi da se makar malo pozabave virusom korona, pre nego što nam ugroze ljudske živote, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, komentarišući novu političku krizu među albanskim partijama, gde je usred pandemije najavljeno obaranje vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

- Neumesno je u ovakvim vremenima izazova, kojih nisu pošteđeni ni naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji, trošiti energiju na prištinske igre prestola. Ne zanimaju nas njihove dvorske spletke i marifetluci - rekao je Ðurić za današnju "Politiku".

On ukazuje na to da, čak i da su takse potpuno ukinute, to ne bi imali nikakvog faktičkog efekta zbog obustave protoka ljudi i robe između KiM i centralne Srbije.


Ističe da će Srbija nastaviti da odgovorno brine o zdravlju, bezbednosti i snabdevenosti svojih građana u južnoj pokrajini,

- Nijedan naš građanin na KiM neće biti ni gladan, ni žedan, niti lišen zdravstvene nege. Srbija će to umeti da osigura. Nije važno kako - rekao je Ðurić.

Na KiM su zabeležena 33 slučaja korona virusa, ali nijedan na severu pokrajine, ni u srpskim enklavama.

Zbog nestašice brašna i ostalih osnovnih životnih namirnica, Kancelarija za KiM pokrenula je akciju snabdevanja uprokos barijerama koje su i zvanično na snazi, piše "Politika".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading