Mihajlovićeva: Činimo sve da pomognemo građanima

Autor: Tanjug

Vesti

23.03.2020

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije svakog trenutka brine o svojim građanima, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i istakla da zajedno s predsednikom Aleksandrom Vučićem čine sve kako bi se pomoglo našim ljudima koji se nalaze na aerodromima u inostranstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Nije lako ni jednostavno, radi se 24 sata na tome, ali, verujte, čini mi se da polako uspevamo - rekla je Mihajlovićeva i podsetila da je međunarodni putnički saobraćaj obustavljen.

Kako je navela, za ljude koji su za raznih letova došli do Havane, vlada je organizovala da dođu do Moskve,a od Moskve u Beograd.


- To nije jedini let, imamo jos letova, brinemo o našim građanima na teritoriji svih zemalja - rekla je ministarka.

Važno je da poštujemo sve preporuke Ministarstva zdravlja i lekara, to je za dobro za sve nas i naše porodice, poručila je Mihajlovićeva.

Kako je rekla, od 13. marta do danas 20.000 teretnih kamiona je ušlo na teritoriju Srbije, a gotovo 10.000 kamiona je došlo da snabde građane Srbije.

- Dakle, transport se u međunarodnom saobraćaju odvija nesmetano, bilo da je u pitanju tranzit, bilo da je u pitanju sve ono što nama treba - naglasila je Mihajlović.

Što se tiče vodnog saobraćaja, putnički nije u funkciji, ali funkcioniše teretni koji je takođe značajan i važan ne samo zbog tranzita nego svega onogga što treba Srbiji, navela je Mihajlović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading