Advokat Rajko Danilović uoči godišnjice atentata na premijera: Bilo propusta u obezbeđenju Ðinđića

Autor: Tanjug

Vesti

10.03.2020

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rajko Danilović, advokat porodice Zorana Ðinđića, izjavio da je obezbeđenje ubijenog premijera Srbije imalo propuste i da neki događaji koji su prethodili atentatu nisu bili dovoljno ozbiljno shvaćeni.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Đinđić

Danilović je za današnji "Kurir" rekao da ni 17 godine od ubistva Ðinđića nema saznanja o svemu u vezi s tim zločinom.

Advokat navodi da sud jeste utvrdio ko su izvršioci atentata, ali ne i njegovu političku pozadinu.


On kaže da je u pitanju "par ekselans političko ubistvo" i dodaje da nikada nije kasno da se utvrdi njegova pozadina.

Danilović kaže da je tokom suđenja bilo velikih pritisaka i da je bilo mnogo ljudi koji su želeli da spreče utvrđivanje istine, a među najvažnijim detaljima koji su dospeli u javnost tokom procesa navodi da je to činjenica da su ostaci Miloševićevog aparat ostali da dejstvuju u vlasti i posle demokratskih promena, pa su sa zemunskim klanom i organizovali ubistvo.

- Pitanje je i da li je Ðinđić uopšte mogao da bude sačuvan, budući da je dolazak do njega bio otvoren, on nije bio čovek koji se krio, bio je demokrata... Neki događaji koji su prethodili atentatu nisu bili dovoljno ozbiljno shvaćeni. Ðinđić je bio na meti, na vetrometini - kaže Danilović.

On kaže da je bilo propusta u obezbeđenju, ali da takođe nije otvoreno ni pitanje čiji su to tačno propusti.

Danilović dodaje da mu je žao što tokom suđenja nije saslušan lider SRS-a Vojislav Šešelj, koji je tada bio u Hagu, i predsednik tadašnje SRJ Vojislav Koštunica, koji je, kako navodi, bio kandidat za saslušanje ali se tada suzdržavalo od njegovog pozivanja pred sud.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading