Vučić na polaganju kamena temeljca fabrike Brose u Pančevu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.03.2020

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike i razvojnog centra kompanije Brose u Pančevu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Namačka kompanija ranije je saopštila da će svečanosti prisutvovati tehnički direktor kompanije Tomas Špangler i vlasnik Majkl Stoček.

- To je fabrika kakvu smo sanjali u Srbiji, pošto će prosečna plata biti 1.900 evra - rekao je Vučić juče u Novom Sadu.

Ugovor za investiciju nemačke kompanije Brose, vrednu više od 180 miliona evra kojom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u Pančevu, potpisan je krajem novembra 2019. godine.

U fabrici će se proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronike.

Kompanija Brose je, inače, četvrta po veličini porodična kompanija na svetu koja snabdeva automobilsku industriju. Kompanija razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta kao i električne motore i elektroniku, između ostalog, za sisteme upravljača, kočnice, menjače i hlađenje motora.

Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu, kako navode, sadrži bar jedan Brose proizvod.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Drakče

06.03.2020 13:27

Braničevski okrug zaostaje od 1948. godine i IB rezolucije, kada su obustavljene sve investicije u istok zemlje. I nama trebaju fabrike i autoput.

Odgovori 26 0
Dera

06.03.2020 21:28

@Drakče - Neravnomeran razvoj države.

Odgovori 19 0
Vera

07.03.2020 17:54

Kada će Istočna Srbija da dobije neku fabriku? Grad Požarevac i opštine Veliko Gradište, Negotin, Žagubica, Petrovac, Kučevo i Kladovo bez fabrika čekaju strane investitore. Ali nema od toga ništa. Ćak ni obećanja.

Vjera

07.03.2020 19:39

A Požarevac? A Veliko Gradište? A Negotin? A Žagubica? A Petrovac? A Kučevo? A Kladovo? itd. itd. Nema fabrika. Nema autoputa. Nema ništa. Pustoš.