Srbina optužio da je mušterijama podvaljivao svinjsko meso pa mu dao OTKAZ! Razlog je totalno drugačiji?!

Autor: sputniknews.rs, republika.rs

Vesti

29.02.2020

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momir Čelebić iz Žepča donedavno je bio jedini Srbin mesar zaposlen u Mesnoj industriji "Bajra" iz Travnika, jednoj od najuspešnijih firmi u BiH, sa oko 1.000 zaposlenih radnika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, nedavno je Momir dobio otkaz i to, kako on sam tvrdi, iz bizarnog razloga: optužen je da je mušterijama "podvaljivao" svinjsko meso, prenosi "Srpskainfo".

Čelebić kaže da, kao profesionalac i odgovoran radnik nikad ne bi sebi dopustio tavu nepodopštinu: da u mesari u Žepču, koja ima halal sertifikat, a gde je bio šef mesare i mesar, prodaje svinjetinu i vara mušterije.

O tome da li je otpušten samo zato što je Srbin, Momir se ne izjašnjava, bar ne javno.

S druge strane, otpušteni mesar opširnim statusom na svom fejsbuk profilu, Momir se javno oprostio od dojučerašnjeg gazde, poručivši mu, da se ne bi vratio na posao, sve i da ga direktor moli.

- Radnik sam ja i preživeću i bez tebe. Mesare danas traže širom Evrope. Žalosti me tvoj ferman iz Travnika, žalosti što si me otresao, odbacio i poturio mi svinjeće kukavičije jaje - poručio je Momir Čelebić svom dojučerašnjem gazdi Hajrudinu Haseljiću Bajri.

U tom statusu, Čelebić navodi da je tri godine radio kao šef jedne od najuspešnijih mesara u firmi, da je preko njegovih ruku prešlo na tone i tone mesa i mnogo novca, a za "svaku marku postoji račun".

- Naši računi su bili čisti. Ti gazda ja radnik, nije bilo godišnjeg, ali ne žalim se. Zdrobljene noge, posle saobraćajke dolazio sam na posao, u invalidskim kolicima. Sada zdrobljenog srca i u neverici pišem ovo pismo - piše Čelebić.

Kaže da mu ne bi bilo toliko teško da su mu rekli da više nije potreban u firmi, ali ga je posebno pogodilo što je optužen da podvaljuje svinjetinu mušterijama.

- Dragi Bajra, ja držim do čojstva i svinjetina nikada nije bila u tvojoj mesnici, nikada svojim mušterijama ne bih prodavao lažno meso. Kada bi neko od mušterija pitao da li je meso uvezeno iz Brazila ili Argentine, prvo sam sebe, pa onda i njih ubeđivao, da je junetina sa Vlašića, da sve miriše na friško i da kod Bajre nema lošeg mesa. Nisam ja prodavao meso, ja sam u Žepču stvarao tvoj brend - napisao je on.

Dodao je da je vlasnik "samo nekog ko se zove Momir mogao da optuži da prodaje svinjetinu".

- Nisam političar da jadikujem kako sam dobio otkaz zbog toga što sam Srbin i ne pada mi na pamet da se uvlačim u tu vrstu priče - napisao je Čelebić.

Uprkos brojnim pokušajima, "Srpskainfo" nije uspela da da stupi u kontakt s Hajrudinom Haseljićem, vlasnikom i direktorom Mesne industrije "Bajra", jer se nije javljao na službene telefone, niti odgovorao na mejl kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kalaba

29.02.2020 14:53

Ovo je nevjerovatno. Da gazda sam rušii svoju firmu. Nikad neću kod njih kupovat meso.