Borelj je SAMO Vučiću otkrio ko će biti novi izaslanik Beograda i Prištine!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

21.02.2020

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je jutros telefonom sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom, javio je "Blic".

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Aleksandar Vučić i Đuzep Borelj

Kako navodi taj portal, jedna od tema razgovora bio je i kandidat za specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine.

Pozivajući se na izvor iz diplomatskih krugova, Blic navodi da je Borel obavestio Vučića ko je u pitanju, ali se ta informacija još čuva u tajnosti.

Vučić i Borel su razgovarali i o budućnosti dijaloga.


- Vučić je ponovio da je ukidanje taksi ključni uslov da bi došlo do obnavljanja dijaloga i da bez toga neće biti povratka za pregovarački sto. Naišao je na razumevanje sagovornika - navodi Blic.

Mediji su ranije objavili da bi odlazeći ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak mogao da bude specijalni izaslanik EU zadužen za dijalog Beograda i Prišine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Mladen

21.02.2020 13:27

Za Srbiju je najvažnije da se radi o nekom ko će biti realan i pravičan iznad svega. Jer smo mi oštećena strana i da to što tražimo ukidanje taksi nešto što je sasvim razumno

Vesna

21.02.2020 13:28

Dijalog će biti nastavljen onog trenutka kada Priština ukine takse. Čekamo...

DejanM

21.02.2020 13:32

Žozep Borel ima poverenja u Aleksandra Vučića i zato mu je rekao ovako važnu poruku.

Drago

21.02.2020 13:34

Prvo da Albanska strana povuce takse i da ispuni data obecanja ,pa mozemo da se vratimo pregovorima. Dosta je Albanska strana nas ucenjivala...