NATO USVOJIO AMANDMANE SRBIJE

Autor: Tanjug

Vesti

04.10.2017

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uravnotežena rezolucija koja, po mišljenju predstavnika Beograda, na korektan način prikazuje stanje na zapadnom Balkanu, trebalo bi da bude usvojena na jesenjem zasedanju Parlementarnse skupštine NATO u Bukureštu, od 7. do 9. oktobra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Član delegacije srpskog parlamenta pri NATO Vladimir Ðukanović kaže da je prvobitni predlog tog dokumenta Britanca Ričarda Beniona, gde se Srbija optužuje da je uzrok napetosti u regionu, prilično izmenjen, jer su usvojeni svi amandmani upućeni iz Beograda.

- Mi smo na prolećnjem zasedanju PS NATO u Tbilisiju ukazali da je Benionov predlog rezolucije jednostan i skandalozan i da mora biti promenjen. Uložili smo veliki broj amandmana koji su prihvaćeni i što se tiče Srbije, nama sada ovakav dokument ide u korist, pogotovo poglavlja koja se odnose na ekonomski rast i stanja demokratije u nasoj zemlji - rekao je Ðukanović za Politiku.

U prvobitnom predlogu poslanika britanske konzervativne stranke, naša zemlja bila je označena kao glani krivac za "šumove" na diplomatskim vezama Beograda i Prištine, ali i da je uzročnik krize u ovom delu Evrope.


Ðukanović ističe da su ispravili sve što je bilo jednostrano i nemamo primedbe na novi predlog rezolucije, koji će najverovatnije biti izglasan u subotu, 7. oktobra, na sednici Političkog komiteta NATO.

- Ne očekujem veliku raspravu povodom ovog pitanja i najverovatnije će ma debatu o rezoluciji biti utrošeno desetak minuta. Očekujem da će težište biti usmereno na Rusku Federtaciju - kazao je Ðukanović, koji je poslanik SNS u Skupštini Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading