KOMPLIMENTI SRPSKOM PREDSEDNIKU! Makron: Vučić sjajno radi svoj posao

Autor: Tanjug

Vesti

16.02.2020

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija već pet godina vodi pregovore o članstvu u EU, ali investicije koje su vidljive u zemlji nisu evropske, već kineske i ruske", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji i pohvalio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sjajno radi svoj posao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Makron i Vučić

Makron je to naveo na panelu, koji je vodio nemački diplomata Volfgang Išinger, dok je govorio o tome da pregovori o članstvu ne treba da budu jedina politika EU prema Balkanu i da to nije obavezno najbolji način za jačanje evropskog uticaja u regionu.

Makron je rekao da podržava strateški cilj da se zemlje Zapadnog Balkana čvrsto zadrže u Evropi, ali je upitao da li je aktuelna metodologija dobar način da se ostvari taj cilj.


- Veoma poštujem predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on sjajno radi svoj posao, on je sjajan lider, ali ono što se tamo dešava određuju Rusija i Kina, a ne Evropa - rekao je Makron.

Podsetio je da Srbija već pet godina otvara pregovaračka poglavlja i upozorio da će za dve godine "ljudi reći kako je vreme da Srbija uđe u EU, jer već počinje da gubi strpljenje, i to s pravom".

Francuski predsednik je poručio da EU mora da investira mnogo više nego do sada u infrastrukturu, kulturu, znanje jezika, ako želi da uključi Balkan u Evropu i naglasio da Francuska već menja politiku u tom pravcu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Katy

16.02.2020 16:36

Predsednik najbolje radi svoj posao,i ulaze mnogo truda da bi Srbija napredovala.

Ivica

16.02.2020 16:49

Naravno da Vucici radi za svoj narod

Emilija

16.02.2020 16:50

Rad i trud se uvek ceni

Lule

16.02.2020 16:53

Odlična saradnja Francuske i Srbije.