Kolinda poručuje Srbima: NE MORAMO DA BUDEMO PRIJATELJI

Autor: Republika

Vesti

04.10.2017

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Kabineta predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović reagovali su na otkazanu posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

Kolinda Grabar Kitarović između redova poručuje da Hrvati ne moraju da budu prijatelji sa Srbima

- Predsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u više navrata je naglasila da dijalog nema alternativu u odnosima sa svim susedima, uključujući i Srbiju. Potpisivanjem "Subotičke deklaracije" počeli su da se stvaraju preduslovi za rešavanje otvorenih pitanja. U skladu s tim, nakon izbora Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije, započeti su razgovori o službenoj poseti Hrvatskoj. Poziv predsednice Republike Hrvatske predsedniku Vučiću upućen je s ciljem dalje normalizacije odnosa i izgradnje međusobnog poverenja - podseća se u saopštenju Kabineta hrvatske predsednice, prenosi zagrebački "Jutarnji list". 

Predsednica Republike Hrvatske procenila je kako u ovom trenutku ne postoje preduslovi za ostvarenje posete. 


U kontaktima dva Kabineta predsednika postignuta je saglasnost o odlaganju posete koja je bila planirana do kraja ove godine, navode iz Kabineta predsednice Hrvatske. 

- Glavni cilj posete Predsednika Republike Srbije Hrvatskoj, kad do nje dođe, mora da predstavlja pozitivan iskorak u rešavanju otvorenih pitanja i da pridonese poboljšanju odnosa dve države, koje ne moraju biti prijateljske, ali moraju sarađivati radi sopstvene budućnosti i stabilnosti jugoistočne Evrope - ističe se u saopštenju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading