VUČIĆ IZ VARNE: Mir i stabilnost su nam najvažniji!

Autor: agencije, Republika

Vesti

04.10.2017

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Varni, posle sastanka sa premijerima Grčke, Rumunije i Bugarske, da su mir i stabilnost na Balkanu najvažniji, a da su razgovarali i o zajedničkim infrastrukturnim projektima i energetici i teškom pitanju za Srbiju - različitom odnosu Brisela prema Kosovu i Kataloniji.

RepublikaFoto: Tanjug
Predsednik Srbije se zalaže za dobre odnose sa svima

Vučić se danas u Varni sastao sa premijerima Bugarske Bojkom Borisovom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Rumunije Mihaijem Tudoseom.

Vučić je zahvalio "svojim prijateljima - Borisovu, Ciprasu i Mihaju što su ga saslušali - mada oni o tome ne mogu da govore - u vezi sa tim teškim pitanjem".

- Mi podržavamo integritet Španije, to je nama izrazito prijateljska zemlja, Španija nije priznala nezavisnost Kosova, ali interesantno je da je EK različito reagovala ili da je to bilo upereno protiv mog naroda i države - da je Kosovo dobilo nezavinost čak iako nisu održali nikakav referendum, a da Katalonija, koja je ispunila makar nekakvu formu, ništa slično ne može da dobije - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Pa se mi Srbi ponekad pitamo, kazao je on, zašto smo morali da budemo žrtva dvostrukih aršina i dvostrukih principa.

- Ali, to je naš odnos. Mi ćemo se boriti za svoju zemlju, narod. Za Srbiju je veoma važna interkonekcijska veza sa Bugarskom, tu smo najveći deo priprema već završili i očekujemo realizaciju u najskorijem mogućem roku - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading